Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Usta Oyuncu Metin Serezli’yi de kaybettik
Bu yazı  80 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gören Metin Serezli bu sabah saatlerinde evinde hayatını kaybetti. Eşi Nevra Serezli “Bu sabah 07.10’da son nefesini verdi. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum çok üzgünüm. Muhtemelen cenazesini salı günü Teşvikiye Camii’nden kaldıracağız. Kendisi özellikle anma töreni yapılmamasını istedi” dedi.

Tedavi gördüğü akciğer kanseri nedeniyle 79 yaşında vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Serezli’nin cenazesinin, 12 Mart’ta toprağa verileceği bildirildi. Eşi Nevra Serezli, yaptığı açıklamada cenazesinin salı günü öğle vakti Teşvikiye Camisi’nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verileceğini ifade etti.

12 Ocak 1934’de dünyaya gelen Metin Serezli, Türk sinema ve tiyatrosunda önemli çalışmalara imza attı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü, Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümlerinde okuyan Serezli, 1954’de İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu’nda amatör olarak oyunculuğa atıldı. 1971’de Çevre Tiyatrosu adı ile kendi tiyatrosunu kurdu. Usta oyunculuğunun yanı sıra, yönetmenlik de yaptı.

Sahip olduğu bazı ödüller

En iyi tiyatro yönetmeni ödülü, 1969.

Rol aldığı bazı oyunlar

Bu da Benim Ailem : Sandberg+Firner – Tiyatrokare – 2009
Kim O : Ray Cooney\Gene Stone – Tiyatrokare – 2008
Tepe Taklak : Olivier Lejeune – Tiyatro İstanbul – 2005
Kaçamak : Gerard Lauzier – Tiyatro İstanbul – 2004
Pembe Pırlantalar : Michael Pertwee – Tiyatro İstanbul – 2002
Çılgın Hafta Sonu : Marc Camoletti – Tiyatro İstanbul – 2001
Sylvia : A.R.Gurney – Tiyatro İstanbul – 2000
Hayvanat Bahçesi : Edward Albee
Aşk (oyun)
Bu Filmi Görmüştüm
Komik Para : Ray Cooney – Dormen Tiyatrosu – 1995
Muhteşem İkili : Dormen Tiyatrosu – 1994
Beşten Yediye : Dormen Tiyatrosu – 1993
Çılgın Sonbahar : Pierrette Bruno – 1991
Kaç Baba Kaç : Ray Cooney – Dormen Tiyatrosu – 1985
İkinin Biri : Ray Cooney – Dormen Tiyatrosu – 1985
Paramparça : Turgut Özakman – Dormen Tiyatrosu – 1966
Puntila Ağa ile Uşağı Matti : Bertolt Brecht – Dormen Tiyatrosu – 1965
Almanya’dan Bir Yar Gelir : Dormen Tiyatrosu – 1964
Ayı Masalı : Dormen Tiyatrosu – 1962
Altın Yumruk : Dormen Tiyatrosu – 1962
Sokak Kızı İrma : Alexandre Breffort\Marguerite Monnot – Dormen Tiyatrosu – 1961
Müfettiş : Nikolay Gogol – Dormen Tiyatrosu – 1959
Zafer Madalyası : Thomas Heggen\Joshua Logan – Dormen Tiyatrosu – 1958
Çikolata Asker : Dormen Tiyatrosu – 1957
Beş Parmak : Peter Shaffer – Dormen Tiyatrosu
Papaz Kaçtı : Phillip King – Dormen Tiyatrosu – 1955

Filmografi

Sihirli Annem 2011
Ay Işığı 2008
Sihirli Annem 2003
Son 2001
Yüzleşme 1996
Palavra Aşklar 1995
Darbe 1990
Necip Fazıl Kısakürek 1988
Kavanozdaki Adam 1987
Nefret 1984
Metres 1983
Gecelerin Kadını 1983
Sarışın Tehlike 1980
Zübük Yaşar 1980
Talihli Amele 1980
Özgürlüğün Bedeli 1977
Ceza 1974
Beddua / Günahsız Kadın 1973
Sisli Hatıralar Atıf 1972
Gümüş Gerdanlık Kemal 1972
Kopuk 1972
Falcı Kenan 1972
Unutulan Kadın 1971
Senede Bir Gün 1971
Son Hıçkırık 1971
Bütün Anneler Melektir 1971
Melek mi Şeytan mı? / Asrın Kadını 1971
On Küçük Şeytan 1971
Aşk Uğruna 1971
Hayat Sevince Güzel 1971
Sürgünden Geliyorum 1971
Ömrümce Unutamadım- Ömrümce Aradım 1971
Ayşecik Ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde 1971
Ayşecik Sana Tapıyorum 1970
Yavrum Ali 1970
Seven Ne Yapmaz 1970
Şoför Nebahat 1970
Dağlar Kızı Reyhan 1969
Yaralı Kalp 1969
Ayşecik’le Ömercik 1969
Kuduz Recep 1967
Damgalı Kadın 1966
Bozuk Düzen 1965
Güzel Bir Gün İçin 1965
Sensiz Yıllar 1960
Ayşe’nin Çilesi 1958
Son Saadet 1958

Bu yazı için bir yorum yap..



*


        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt
Bumerang - Yazarkafe
Eser ÜRKÜT

 

19 Mayıs 2018

Prof. Dr. Cem'i Demiroğlu ; Atatürk Türk gençliğine verdiği önemi konuşmalarının çoğunda bu konuya değinerek belirt... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

30 Nisan 2018

Değişik duyguların kaynağıdır yatılı okullar, karışık hislerin, duyguların kümesidir içinizde. Değişik kültürlerin,... devamı

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

16 Mayıs 2018

İzmir’in Kemalpaşa İlçesine bağlı, 250 haneli yemyeşil bir doğada yer almış NAZAR köyü… [responsivevoice_button vo... devamı

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

10 Mayıs 2018

Milletimizin aydınlık yarınlara ulaşmasının tek yolu: “Bilgiyi ve Bilimi kendine rehber edinmiş gençlerle yol almak... devamı

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

23 Mayıs 2018

Küresel çetelerin çocuklarının yaptığı 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra Türk milletine sinsice dayatılan Neo ... devamı

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

03 Kasım 2017

Karavan gezilerimden birisinde tanıdım Mehmet Özgül ve eşi Nurten’i, ikisi de doğa hayranı, doğayla bütünleşmeyi, h... devamı

 

Ege Haberleri