Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Doğru etek boyu nasıl seçilmelidir?
Bu yazı  1.3540 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Bayanların en büyük problemi, senenin moda trendlerine uyarak giyinmek ve kendine yakıştırmaktır. Elbise ve kıyafetlerde etek boyu doğru seçildiğinde olduğunuzdan daha uzun, zayıf durabildiğiniz gibi kısa ve şişmanda durabilirsiniz. Peki doğru etek boyu nasıl seçilmelidir?

Kilonuz az ve uzun boyluysanız şanlı bir kadınsınız. Mini, maksi, midi her boy etek kullanabilirsiniz. Uzun ve vücudunuzu saran uzun etekler giyerseniz olduğunuzdan çok daha zayıf durursunuz. Kısa boylu ve topluysanız, ideal olan etek boyu diz kapağınızın üstünde biten boylardır. Bileklere kadar uzanan etekler sizi kısa gösterir. Kabarık etekler olduğunuzdan şişman durur. Mini ve dar etekler ise, boyu kısaltır ve bacakları kalınlaştırır. Uzun etek giymek istiyorsanız, uzun dökümlü kumaştan elbiseleri seçmekte fayda vardır.

Kısa ve kilo olarak zayıfsanız, dizin hemen üstünde dar etekler giymekte fayda vardır. Mini etekler ve topuklu ayakkabılar tam size göre seçimlerdir. Elbise seçimlerinde, mümkün olduğunca askılı veya straplez vücuda oturan, kısa elbiseler tercih edilmelidir. Uzun ve balık etli iseniz, ayak bileklerine kadar inen uzun etekler sizi zayıf ve şık gösterecektir. Elbiseler ve bol kesimler size daha hoş hava verecektir.

Mini etek kadını mısınız?
Mini etek konusunda ince ve düzgün bacakların önemli olduğunu söylemeye gerek yoktur. Bunun yerine daha farklı noktalara dikkat çekmek daha doğru olur. Örneğin eğer beğendiğiniz etek, iç çamaşırınızı gösterecek kadar kısaysa, Gisele Bundchen olsanız bile, itici görünecektir. Tabii bir de iddialı bir bacak dekoltesi söz konusuysa, başka yerden dekolte vermemeye dikkat edin.

Midi etek kadını mısınız?
Bıraktığı ilk izlenimin aksine, vücudu sardığında oldukça ateşli bir etki yaratacak olan orta boy etekler, bu sezonun favorileri arasında yer alıyor. Bacaklarınızın ince ve en pürüzsün kısmını ortada bırakan bu etek boyu, mini etekle kendini rahatsız hissedenlere farklı bir alternatif sunuyor.

Maksi etek kadını mısınız?
Soğuk kış günlerinde sizi donmaktan korurken, ince ne uzun görünmenizi sağlayacak uzun eteklerle aynı zamanda sofistike ve bohem bir görünüm yakalayabilirsiniz. Üstelik gündüz postallarınızla giyebileceğiniz bu etekleri, gece topuklu ayakkabılarla kombinleyebilirsiniz.

Gelinliklerde etek boyu nasıl olmalı?
Gelinin rahat hareket edebileceği, tutarak yürüyemeyeceği veya çekiştirmeyeceği bir pozisyonda olmalıdır. Her zaman için yerden 1 cm. yüksek yürüme payı bırakmak gerekir. Düğünde ilk giriş çok önemlidir. Bir tarafta damat, bir tarafta etek, bir tarafta çiçek çeke çeke yürümek çok kötü bir görüntü olur. Bu yüzden kır düğünlerinde rahat yürünmesi için muhakkak bir balen takmaktayız. Salon düğünlerinde mekan genelde halı olduğu ve halı da tülü tuttuğu için, yine bu mekanda da balen takmalıyız.

Mezuniyet kıyafetinde etek boyu nasıl olmalı?
Etek boyuna dikkat ederken genç kızın vücut ölçülerine önem gösterilmelidir. Alt bacakları ince olup, üst bacakları kalın olan bir genç kızın alt bacaklarını öne çıkaracak mendil, hareketli uçlar kullanabiliriz. Eğer ayak bileklerinden itibaren kalın bir bacağa sahip ise o zaman direk uzun kıyafetler giymelerini öneriyoruz. Eğer bacak kalınlığı uygunsa rahatlıkla mini bir elbise giyebilirler.

etek-boyu-nasil

etek-boyu

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri