Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Bornovalıların “Muhammet Abisi”
Bu yazı  8710 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Muhammet Yıldız, tecrübesi ile herkese yol gösteren ve örnek olan Bornova Belediye Başkan Yardımcısı ve Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı idi. Geçirdiği kalp krizi sonrası Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan ve tedavisi sırasında beyin kanaması geçiren Yıldız, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı(13 Ekim 2015). Muhammet Yıldız’ın kaybı ilçede büyük üzüntüye neden oldu.

Yıldız’ın cenazesi hastaneden sonra önce evine ardından da yıllarca hizmet verdiği Maden Mühendisleri Odası Bornova Şubesi’ne ve Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’na getirildi. Yıldız’ın cenazesi buradaki törenin ardından Gaziosmanpaşa Debre Camisi’nde kılınan ikindi namazını müteakiben Kavaklıdere Mezarlığı’na defnedildi. Cenazesine Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milletvekilleri, Milletvekili adayları, mesai arkadaşları ve çok sayıda Bornovalı katıldı.

Muhammet Yıldız’ın eşi Hürriyet Yıldız,
“Acımızı paylaşan ve yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. O bizim için asla ölmeyecek. Dimdik, onurlu, gururlu ve mücadeleci ruhuyla her zaman için gönlümüzde yer edecek. Onu asla unutmayacağız. Hepimiz onu çok seviyoruz. Bizim için asla ölmeyecek” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,
“Hepimizin çok sevdiği, bizim için çok değerli ağabeyimizi ebediyete uğurluyoruz. Çok zor, gerçekten çok zor konuşmak. Bizim için çok değerli bir ağabey, baba, arkadaş. Her şeyimizi paylaştığımız bir insan. İnatçı kararlı, dürüst, vatansever, gençlere her zaman önem veren ve yardımsever, herkesin iyiliğine koşan bir ağabeyimizdi. Hepimiz için çok erken bir ayrılık oldu” dedi.

Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel,
“Muhammet Yıldız maden mühendisleri için hem bir önder hem de bir yoldaştı. İzmir’den Uşak’a kadar olan geniş bir bölgede odamızın örgütlenmesi ve mesleki birlikteliğin sağlanması için çok önemli çalışmaları oldu. Mütevaziliği, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile herkesin sevgisini kazandı. Yıldızlar yoldaşın olsun, ışıklar içinde uyu. Anıların ve adın hepimizin içinde yaşayacak” dedi.

Yakın dostu ve meslektaşı Orhan Boran,
“Üniversiteyi birlikte okuduk ve o günden bu yana dostluğumuz artarak devam etti. Kardeşimizi, önderimizi kaybettik. Acımız çok büyük. Eskişehir’de açılan maden mühendisliği bölümünün ilk öğrencilerindendi. Yiğitliği, fedakarlığı ile arkadaşlarına her zaman güven veriyordu. İnsan sevgisi, çalışkanlığı hiçbir zaman değişmedi. Onu hep örnek alacağız. Bugüne kadar taşıdığı meşale hiçbir zaman sönmeyecek” dedi.

Maden Mühendisi Mehmet TORUN bir yazısında,
“İlkeli, dürüst, güvenilir duruşuyla bende hemen güven oluşturdu. Uzun yıllar birlikte mücadele ettik, birlikte ürettik. İnandığımız değerler için omuz omuza alanlarda olduk. Sırdaşlık yaptık, yoldaşlık yaptık ama O’nu çökerken ve zamansız kaybettik. Ülkemizin de, örgütümüzün de O’na daha çok ihtiyacı olduğu bir zamanda. Muhammet, inatçı kişiliği ile olumsuzluklara karşı direnirken hiçbir zaman şahsi menfaatlerini gözetmedi, toplumcu ideallerini daima ön planda tuttu. Dava insanıydı, mücadeleden asla kaçınmazdı. Bence ülkesi için, inandığı değerler için görevini fazlasıyla yaptı. Yıldızlar yoldaşı olsun, Işıklar içinde uyusun”

Meslektaşı Orhan Boran, bir yazısında şöyle bahsediyordu,
“Beyin kanamasından sonra, hastane önünde Muhammet’ten olumlu bir gelişme duyabilmek İçin beklerken, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara’dan kahredici bir haber geldi. Barış için toplanan insanlara saldırıldı, yüz iki ölü, yüzlerce yaralı var. Sevgili Muhammet, senin de inandığın gibi, bu tür hain saldırılar; iyiliği, insanların mutlu geleceğini yok edemeyecek. Acılara rağmen, yine de barış kazanacak. İnsanlık, ilkelliği, zorbalığı yenecek”

“Kendisini tanıdığımız 1977 yılından beri, en küçük bir yanlışını, en ufak bir haksızlığını görmediğimiz, duymadığımız bu örnek insanın, vedası da muhteşem oldu. Yurt içinden ve dışından gelen mahşeri bir kalabalığın oluşturduğu muhteşem bir törenle kendisini sonsuzluğa uğurladık”

“Eski bir tapınak yazısında yer alan Hatırlar mısın doğduğun zamanları; Sen ağlarken herkes sevinç içinde gülümsüyordu. Öyle bir ömür geçir ki, herkes ağlasın öldüğünde, sen mutlulukla gülümse ifadesinde olduğu gibi, beyin ölümünün gerçekleştiği andan itibaren binlerce insan, yaşadığın onurlu ömre duyduğu saygı ve sevgi nedeniyle gerçekten ağlıyordu. Hoşça kal örnek insan, gözün arkada kalmasın, rahat uyu..”

(Rukiye Feride Tekeli’ye teşekkürler… Eser Ürküt)

muhammet-yildiz-bornova

muhammet-yildiz-ailesi

muhammet-yildiz

Muhammet Yıldız’ın Özgeçmişi

01.07.1957 tarihinde Makedonya’da doğan Muhammet Yıldız, Eskişehir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, Maden Mühendisliği Bölümünden 03.04.1980 yılında mezun olmuştur. 26.06.1980 tarihinde MTA Genel Müdürlüğü Sondaj Dairesi Başkanlığında mühendis olarak göreve başlayan Muhammet Yıldız, 21.08.1984 yılında DSİ Ege Bölge Müdürlüğünde Mühendis kadrosuna atanmış ve 01.05.1986 tarihinde ise DSİ 2. Bölge Müdürlüğüne nakil olmuştur. 16.09.2005 yılında emekliye ayrılan Yıldız, 2005-2014 yılları arasında serbest olarak Maden Mühendisliği yapmıştır. Ayrıca, 2009-2014 yıllarında Bornova Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulunan Muhammet Yıldız, 15.04.2014 tarihinde de Belediye Başkan Yardımcılığı görevine başlamış ve ölümüne kadar bu görevi başarı ile yürütmüştür.

muhammet-yildiz-maden

muhammet-yildiz-okul

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri