Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Güzellerden Dünyaya Barış Mesajı
Bu yazı  6250 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Miss Eurasia Güzellik Yarışması için 37 ülkeden Antalya’ya gelen kraliçe adayları, EXPO 2016 Antalya sergi alanından dünyaya barış mesajları verdi. Aralarında Rusya, İsrail, İtalya ve Türki Cumhuriyetlerinden güzellerin bulunduğu adaylar, ülke bahçelerini gezdi, 101 metrelik EXPO Kulesi‘ne çıkıp fotoğraf çektirdi.

Türkiye’nin ilk EXPO’su olan ve 23 Nisan’da kapılarını ziyarete açan EXPO 2016 Antalya, Çiçek ve Çocuk temasıyla A1 kategorisinde düzenlenen ve 53 ülkenin katıldığı EXPO 2016 Antalya’ya gelen kraliçe adayları, bin 121 dönümlük alana hayran kaldı.

Birleşik Arap Emirlikleri‘nden yarışmaya katılan Darya Koleychik, EXPO 2016 Antalya’yı ziyaret etmekten mutlu olduğunu söyledi. Birleşik Arap Emirlikleri kraliçe adayı Koleychik, şöyle konuştu: “Bu çok büyük bir etkinlik. Burada çok güzel bir hava, çok sayıda çiçek ve dünyanın birçok ülkesinden insanı bir arada görünce çok şaşırdım. Türkiye’ye gelen çok sayıda arkadaşım var ve onlara mutlaka bu muhteşem yere gelmelerini söyleyeceğim.

Sibirya adına yarışmaya katılan kraliçe adayı Alice Veresova da, her şeyin kendisi ve ülkesi için çok güzel olmasını dilerken, ilk kez bir EXPO gördüğünü söyledi, Veresova, “Burayı görmüş olmak mutluluk verici” dedi.

Miss Euraisa’ya Rusya’dan katılan kraliçe adayı Maria Zarubina, EXPO 2016 Antalya’nın çok güzel olduğunu vurguladı ve 7 coğrafi mimaride yapılan Restoranlar Sokağı’nı beğendiğini söyledi. Rus aday, “Daha önce böyle bir yer görmemiştim. Sanırım Rusya da buraya gelmeli. Çünkü Türkiye ve biz arkadaşız. Bu nedenle Türkiye’ye ve Antalya’daki EXPO’ya gelmeliler. Burası gerçekten çok güzel. Bir çok şov var. Çiçekler var. Birçok güzel alan var” derken Rusça, “Lütfen EXPO’yu ziyaret edin” çağrısında bulundu.

36 ülkeyi Türkiye’de ağırlamaktan mutlu olduğunu söyleyen ve yarışmada Türkiye’yi temsil edecek olan Bursalı 19 yaşındaki Nutkun Tezcan, güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi. EXPO 2016 Antalya’ya ilk kez geldiğini söyleyen Tezcan, duygularını şöyle dile getirdi;

Çok güzel bir yer ve 36 ülkeden kız arkadaşlarımı burada ağırlıyorum. Gerçekten çok güzel. İnşallah çok güzel geçecek. Türkiye’nin ilk EXPO’sunda 36 ülkeden arkadaşımı burada ağırlıyorum benim için çok gurur verici bir şey. İnşallah çok güzel geçecek. Burayı da çok beğendim. Antalya’yı da zaten çok seviyorum.

Miss Eurasia Güzellik Yarışmasını’nın Organizasyon Komitesi Başkanı Leon Karatygin, yarışmayı 7 yıldır Antalya’da yaptıklarını belirtti. Karatygin, “Çünkü burası çok güzel bir yer ve dünyanın bir çok yerinden gelen insanlar için çok ilginç yerleri var. EXPO 2016 da bu yerlerden biri ve çok önemli. Çünkü dünyanın her yerinden insanlar bilmeli ki biz çocukları ne kadar seviyoruz. Bu 36 ülkeden gelen güzel de buraya yalnızca yarışma için gelmedi. Konuşmak için, gelecek için dostluklar kurmaya geldi” dedi.

Türkmenistan Kraliçe adayı Gülshat Baltayla, ülke pavilyonunda poz verdi ve sosyal medya için görüntüler çekti. Hindistan Pavilyonu’na giden Rashmi Buntwall de ilgiyle karşılandı. Koluna Hint kınası yaptıran kraliçe adayına küçük hediyeler verildi. Kraliçe adayı Oxana Rizayeva da ülkesi Azerbaycan pavilyonuna gitti ve bayrakları arasında kameralara poz verdi. Azeri kraliçe adayı, “Türkiye’den Antalya’dan EXPO 2016’dan Azerbaycan’a selamlar” diye kameralara anons verdi.

Kraliçe adayları yaklaşık 3 saatlik turun ardından kamp yaptıkları otellerine geri döndü.

expo-2016-guzeller

expo-2016-guzelleri

Oksana-Rzayeva

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri