Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Engelli kardeşlerimden özür dilerim
Bu yazı  6600 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Neden mi? Hiç bir engelim yokken, engelli kardeşlerimin sıkıntıları ve de dertleriyle ihtiyaçlarıyla ilgili yeteri kadar ilgilenemediğim için. Çünkü bu olayın doğuştan olabileceği gibi, sonradan bir trafik kazasına veya beyinde olabilecek bir depresyon neticesinde bu duruma her insan yakalanma riski taşımaktadır.

Bu benim son yedi yılda yaşam öyküm. Bodrum’da Apart 9 adını verdiğiz Turizm Bakanlığı’ndan almış olduğum butik otel belgesi olan işletmedeyiz. Yaz sezon hazırlığı için tadilat işlerinin yapılması için gelen firmanın çalışan eleman ve ustalarının başında işleri biran evvel bitirmelerini bekliyordum. Sohbet ederek onlarla çalışıyordum.

Bir anda başım döndü, yere yıkılacak gibi oldum. Çalışan arkadaşlar “abi bir şey mi oldu?” diyerek bana sordular. Ben de “yok bir şey çocuklar” diyerek lobideki her zaman oturduğum koltuğa oturup biraz dinlendikten sonra kendimi toparladım. Ve hiç bir şey olmamış gibi devam ettim. O günden sonra temmuz ayında Alman Hastanesi’ne bir arkadaşın sorunuyla ilgili olarak gidene kadar gayet iyiydim.

Alman Hastanesi’ne geldiğimiz zaman arkadaşım önden gidip kendisi ile ilgili birime gitmesini, “ben arabayı yanaştırıp geliyorum” dedim. Arabadan inip hastanenin kapısına doğru yürürken bir anda başım döndü ve yere düştüm. Güvenlik görevlisi gelerek bana yardımcı oldu. Tabi hemen acile götürdüler, EKG çektiler, bir şey çıkmayınca “bir de şunu yapalım, bunu yapalım” diyerek beni yönlendirmeye çalışırlarken ben “bırakın bu işleri, gerek yok” diyerek çıktım ve arkadaşımın yanına giderek işi bittikten sonra döndük.

Bir iki gün sonra ayağımda bir anormallik hissettim. Sağ ayağımı silmek isterken beyin komut vermiyordu. Ben bunları arkadaşıma söyleyip onu heyecanlandırmak istemediğim için kendisine söylemedim tabi. Bu arada Kızılay Şube Başkanı olduğum için toplantı yaptığımız bir gün yazı yazarken, bazen harfler giderek küçülüyordu. Bir müddet sonra yine Kızılay’da toplantıdayken yazı yazamadığımı farkettim ve arkadaştan rica ettim. Toplantı tutanaklarını kayda geçmesini rica ettim.

Aradan iki ay geçmişti ki, bu sefer konuşma melekelerim zayıflamaya başladı. Arkadaşım doktora gitmemiz konusunda bana baskı yaparak İzmir’de yaşamakta olan arkadaşımı arayıp kendisine durumu anlatınca nöroloji servisinden randevu aldı. Biz de İzmir’e gittik. Nöroloji sevisindeki doktor arkadaş beni muayene ettikten sonra “perkinson başlangıcı” dedi. Ne yapmam gerektiğini söyleyerek “bunun tedavisi yok ancak hastalığın seyrini yavaşlatıcı ve rahatlatıcı ilaçlarla hastayı rahatlatıyoruz” dedi.

O gün başımdan aşağı kaynar sular döküldü ama hiç kimseye bir şey belli etmeyerek hastaneden ayrılıp Bodrum’a geldik. Hastalığın seyri de gittikçe artıyordu. Bir yaz günü arkadaşımın İstanbul’da tanıdığı bir aileyle denize gittiğimiz otelin plajında karşılaştık. Ben ki, çok iyi yüzen biri olarak yüzme melekemi kaybetmiştim. Denizde sadece yürüyerek ayaklarımı güçlendiriyordum.

Ailenin beyi de perkinson hastalığına yakalanmış. İstanbul’da Kartal Araştırma Hastanesi’ndeki doktorların çok faydası olduğunu söylediler. Tabi bunu duyan arkadaşım sağolsun “İstanbul’a gidiyoruz” diye tutturdu. İstanbul’daki bir arkadaşımı arayarak randevu alıp gittik. Bayan doktor ilaçlarıma bakarak ve muayene sonucunda ilaçların tümünü değiştirerek “6 ay sonra tekrar gelin” diyerek bizi gönderdi.

Tabi ilaçlar ilk başlarda etkili oluyor, daha sonra ise etkisi hafifliyordu. Sonuçta stres sıkıntı ile yürüme, konuşma ve de yazı yazma melekelerimi hemen hemen kaybettim. Bugün için % 84 engelli olarak yalnız başıma hayatımı idame etmeye çalışıyorum.

Hayat devam ediyor, gidenin arkasından üzüldüm tabi ama ona da hak veriyorum. Hayatının son demlerini benim gibi düzelmesi mümkün olmayan, yarın ne olacağını bilmeden benimle beraber yaşamasını isteyerek sonu olmayan bir yaşantıya sürükleyemezdim.

Daha iyiye, daha güzele, her zaman sağlıkla kalın. Mahmut Taylan Tüfek.

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri