Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Muasır Medeniyet Seviyesi için hala bir şansımız var
Bu yazı  6260 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Ülkemizde şehit haberleri, politik kavgalar, kaoslar ve ideolojik tartışmalar derken gençlerimizin bir kısmının Atatürk’ten devraldığı Vatanını Muasır Medeniyetler Seviyesine Ulaştırma gayretinden ödün vermemesi beni çok umutlandırıyor. “Nereden çıkarıyorsun, hayal kurmaktan vazgeç” diyenleri duyar gibi oluyorum şimdiden. Lakin geçtiğimiz haftalarda Yeditepe Üniversitesi’nde buna ortaokul ve lise öğrencilerimizin azmiyle neyse ki, şahit oldum ve bu geleceğimiz için beni çok umutlandırdı.

Bilim Kahramanları Derneği önderliğinde FLL (First Lego Leauge) müsabakalarının bölgeseli (ülkemizin her bölgesinde ayrı ayrı yapılıp ulusal yarışma için mücadele edildi) ülkemizde 13ncüsü gerçekleştirilmiş olup gerek belirlenen temalarla araştırma ödevleri (her yıl yeni bir konu belirleniyor) gerekse robot alanında dişli müsabakalar gerçekleştiriliyor.

Ülkemizde Bilim Kahramanları Derneği’nin tertiplediği bu büyük organizasyon gençlerimize takım ruhunu aşılamak, araştırma tekniklerini geliştirmek, gençler arasında saygı ve sevgi bağlarını perçinlemekle birlikte akademik hayatları içinde ciddi bir referans oluşturuyor.

Misyon itibarıyla bilimsel düşünce ve bilimsel farkındalığın toplumun her kesiminde yayılması ve teşvik edilmesi için çalışmalar yapmak, çocuk ve gençlerin erken yaşta bilimle buluşmalarını sağlamayı belirleyen Bilim Kahramanları Derneği rotalarını;

Bilimsel üretim süreçlerini ve bilim insanlarını desteklemek.

Çocuk ve gençlerin, 21. yüzyıl becerilerine sahip, üretken ve duyarlı dünya vatandaşları olarak yetişmelerine katkı sağlamak.

Toplumun yaşam kalitesini arttırmaya ve gezegenin sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik bilimsel çalışmalar yapmak olarak belirtiyor.

Yeni dünya şartlarında olması gereken Bilimsellik, Duyarlılık İşbirliği ve süreç odaklılık, Kapsayıcılık, Gönüllülük, Yenilikçilik, Şeffaflık gibi maddeleri de kapsayan bir yapıyla hareket eden bu özel ve önemli hareketin en kısa sürede başta devlet erkanı tarafından da desteklenmesi gerekir.

2017 Nisan Ayı Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor, FLL Jr. Türkiye Fuarları.

İzmir…….., 01Nisan 2017, 18 takım,Özel Çakabey Okulları,
Samsun…., 01Nisan 2017, 12 takım, Özel Samsun Fen Bilimleri Okulları,
Antalya…., 02 Nisan 2017, 14 takım, Bahçeşehir Okulları Antalya Kampüsü,
Bursa……., 08 Nisan 2017, 14 takım, Bahçeşehir Bursa Modern,
İstanbul…, 08 Nisan 2017, 15 takım, MEV Koleji Özel Büyükçekmece Okulları,
Mersin….., 09 Nisan 2017, 18 takım, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı,
İstanbul…, 16.Nisan.2017, 14 takım, Bahçeşehir Okulları Çamlıca Kampüsü,
İzmir……., 22 Nisan 2017, 18 takım, Fuar İzmir,
Ankara…., 29 Nisan 2017, 14 takım, Bahçeşehir Okulları Ankara Kampüsü,
Samsun…, 30 Nisan 2017, 12 takım, Samsun Anıt Koleji,
KKTC……, 30 Nisan 2017, 12 takım,

Bölgesel alanda derece alan değerli okullar ve gençleri ulusalda ileriki haftalarda da müsabakalarına devam edecekler. Bu suretle imkanınız ve zamanınız varsa yukarıda belirttiğim tarihlerde benim şahit olduğum ve gururlandığım müsabakalara iştirak edin der herkese huzur ve sağlık dolu bir yaşam dilerim. Hüseyin Bora Çelik, Tarih Öğretmeni.

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri