Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Efsane Kadın Lale Belkıs farkı
Bu yazı  1.6630 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Değerli sanatçı Lale Belkıs, 09 Mart 2017 günü SANATLA YAŞAM adını verdiği sergisini açtı. Yıllardır emeğini verdiği, yüreğini koyduğu yağlı boya eserlerini, Ev Atölyesinde sevenlerine sundu.

Uzun yıllar, rahmetli eşi sanatçı Yalçın Otağ‘ı ile mutlu bir yaşam sürdüğü bu evde, ona olan özlemini yaptığı bir çok tablosunda renklerle vurgulayan sanatçı; “Bizim ilişkimiz, dostluk, anlayış ve sevgi üçgeninde gidip gelmiştir” diye sergisinin açılış konuşmasında dile getirdi.

Ve Yalçın için hazırladığı, bizlere ikram ettiği, irmik helvası hepimizi duygulandırdı. O gün açılış saatinden çok önce yanına gitmiştim. Belki bir yardımım olur diye. Eve geldiğimde, her şey çoktan hazırlanmıştı. İçimden “İşte Lale Belkıs farkı” dedim. Gösterişten uzak, zevkle, özenle hazırlanmış, her köşesinde sürprizlerle dolu harika bir sergi ortaya çıkmıştı.

Dostlarından gelen çiçekler, bir türlü gelmeyen baharı bize müjdeler gibiydi. Lale Belkıs’ı anlatmak, satırlara sığdırmak kolay değildir. Mankenlikle başlayan yaşam yolculuğu, tiyatro, sinema, dizi oyunculuğu, şiir, beste, resim çalışmaları onu etkilemiş ve hepsinde başarılı olmuştur.

Tek başına verdiği bu yaşam mücadelesinde zarifliği, bilgisi ve bitmek bilmez enerjisiyle, bu günlere gelmiş ve gururumuz olmuştur. “Kadın dünyanın en büyük sanatçısıdır” diyen ve bunu çalışmaları ile yıllardır ispatlıyan, yeri dolmayacak özel bir kadındır Lale Belkıs.

Sergiye gelen konuklar arasında, ailesi, dostları, hayranları, sanatçılar, yayıncılar vardı. Nisan ayına kadar (pazartesi günleri hariç) devam edecek olan sergisini ziyaret etmenizi öneririm.

Sergi devam ederken; Tiyatro sanatçısı, duayen Görsel Kortay Hanım geldiğinde çok heyecanlandım. İnanır mısınız kendisiyle konuşamadım. Zarafeti, duruşu beni çok etkiledi. Yazar, şair Akın Ok, Lale Belkıs için yazdığı akrostiş şiirini okudu. Gür sesiyle “Allı Turnalar” türküsünü söyledi. duygulandım.

Sinemanın beyefendi sanatçı Ediz Hun eşi Berna hanımla geldiğinde, akşam oluyordu. Lale ile birlikte yaptıkları, konuşma, espriler bizleri eski günlere götürdü. Kah güldük, kah hüzünlendik.

Sanata ve gerçek sanatçılara değer vermeliyiz. Zaten onlar unutulmayacak ve her zaman gönlümüzde yer alacaklardır. İşte sanat dolu bir günün sonuna geldik. “Sanatla Yaşam” sergisinde, Lale Belkıs’ın sanat danışmanı olan Naci Keklik‘i tanıdığım için çok mutlu oldum.Emeğine, dostluğuna sağlık.

Dünyanın sanat ve sanatçı var oldukça bir anlamı olacak. Destek verelim, sanata ilgi duyalım. Saygı ve sevgilerimle.

Her gününüz dünden daha iyi olsun. Zeren Dağdeviren.

1 yorum
  • avatar TAYLAN TÜFEK
    23 Mart 2017
    #1

    LALE HANIMI GERCEK DOSTLARININ ARASINDA AÇMIŞ OLDUĞU 2017NİN BU İLK SERGİSİNDEN DOLAYI KUTLARIM SİZLERİDE BU GÜZEL YAZINIZDAN DOLAYI TEBRİK EDER VE SEVGİ VE SAYGILARIMLA HOŞCAKALIN





        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri