Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Başımıza gelenler, ihanetimizin sonucudur
Bu yazı  9270 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

İbranice’de İsrail’in manası Abdullah demek olduğunu hemen hemen herkes bilir. Abdullah ise Türkçe’de Allah kulu olduğunu bazı arkadaşlarımız bilmezler. Haç mevsiminde Yemen’den gelenler arasında Veysel Karani Hazretleri de bulunmaktadır. Peygamber efendimizin daha önceden verdikleri için ismi sorulduğunda, cevapları, Abdullah olur.

İsrailoğullarnın konuşma dili zaten bir çoğumuzun bildiği gibi Arabi lisanının ilk devirlerindeki gibi kaba şivesidir. Zira Araplar ile Yahudiler kardeş çocuklarıdırlar. İbrahim Aleyhisselam‘ın baba bir, anne ayrı, iki öz kardeş olan İsmail ve İshak’ın oğullarıdır. İsmail Aleyhisselam müslüman ümmeti, İshak Aleyhisselam‘dan da Musevi cemaati meydana gelmiştir. Anneleri ise Hacer ile Sare validelerimizdir.

Burada ayrı ayrı iki noktaya dikkatinizi çekmek isterim. İlki Musevilerin bir kolu doğrudan doğruya 7. İmam Musa Kazım Efendimize dayanır. Bu soya yakın olanlara da Musevi seyyidler denir.

İkincisi ise İsevilerin yani Hıristiyanların bir kolu da Kadiri Tarikatı piri Ahmet Abdulkadir Geylani Efendimize bağlıdır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta Abdülkadir Geylani Hazretlerinin de İmam Musa Kazım Efendimizin torunudur. Yüce Allah birer vesile ile Museviler ve İsevileri İslamiyet ile irtibatlandırmıştır. Bu hususu kamil akıl sahipleri çok iyi düşünmelidirler.

Bakara Suresi Ayet 145; Kendilerine kitap verilenlere bütün delilleri de getirsen senin kıblene tabii olmazlar ve sen de onların kıblesine tabii olanlardan değilsin (Allah’ın istediğinden başka bir şey olmaz).

Maide Suresi Ayet 18; Binyediyüz yılına varan kilise saltanatının nasıl bir entrikalar üzerine oluştuğunu ve havra ile birleşerek aslında ruhaniyetten ne derecede uzak bulunduklarını göz önünde tutmak gerekir. Yahudiler ve Hıristiyanlar biz Allah’ın evlatları ve dostlarıyız dediler. Ya Muhammed onlara söyle ki, eğer dediğiniz gibi ise, size ne için günahlarınız sebebiyle (Allah) azab eder. Siz de ancak onun yok ettiklerinden ve de beşersiniz.

Tevbe Suresi Ayet 30; Yahudiler, Üzeyr Allah’ın oğludur dediler. Hıristiyanlar da Mesih (İsa) Allah’ın oğludur dediler. Bu onların ağızlarıyla geveledikleri sözleridir. Nasıl da (haktan) batıla çevriliyorlar Yahudilerin içerisinde misyonunu hakkıyla yerine getirmeye çalışan tevhid ehli bir avuç değerli bir zümre vardır ki, onlara Musa Kazım Efendimize bağlı Musevi seyidler denir.

ABD’nin başı İngiliz fitnesi elleri de Yahudi kirli ellerine bağlı oldukça düşünceden yoksun sadece gövdeden ibaret kalan ABD’nin adalet götürmesi mümkün olmayan zulüm katliam ve sömürü düzeni ile bir müddet sonra iktisadi ve siyasi yalnızlığa itilmekte olan bu devlet çökmeye mahkumdur.

Dünyada hiç bir devletin envai silah gücü Allah’ın galip gelmesine mani teşkil edemez.

Türk Devleti hudutları üzerinde kendisinin üzerine hiç bir şekilde vazife olmayan ABD’nin zarar vermesi mümkün değildir. Milattan beşbin sene önce dahi var olan bu millete dünyada hiç bir devlet veya millet zarar veremez. Topraklarında güneşin batmadığı İngiltere bile gün gelecek balıkçılıkla geçinmek zorunda kalacaklardır.

ABD’nin ise aklı başında zeki adalet duygusunu benimsemiş bir başkana ihtiyacı vardır. Eğer ki, bugünkü gibi bir başkanla devam ederse akibeti hüsran olur ve de Yüce Allah ABD’yi kablumbağayı kabuğuna büzdüğü gibi kıtasına hapseder.

Bütün bunlardan ders almadan hareket eden Türklere karşı gelen İngiltere, Fransa ve Rusya’nın bu gün ne hale düştüklerini ve zamanında ihanet üstüne ihanette bulunan Arap devletlerinin bugünkü hallerini görüp bunlardan ders almamak mümkün müdür?

Burada ihanetin en büyüğünü yapan İmam Hüseyin’in şu sözleriyle yazımı sonlandırmak istedim; “Başımıza gelenler, Osmanlı’ya ihanetimizin ilahi cezasıdır” cümlesini ben şahsen şöyle algılıyorum; “Başımıza gelenler, biz Arapların Türklere ihanetimizin yüce Allah tarafından verilen ilahi cezasıdır

Mahmut Taylan Tüfek, Allah Kulu

1 yorum
  • avatar Murat Ulusoy
    10 Şubat 2018
    #1

    Taylan Tüfek Agabeyim Allah sana uzun ömürler versin.





        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri