Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Kuşadası Kadın Yazarları
Bu yazı  8760 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Kuşadası yıllardır turizme hizmet veren bir ilçemizdir. Sanata ve sanatçıya değer veren, fuarlar, konserler, sergiler ve benzeri etkinliklerle, belirlenen tarihlerde halkımızla sanatçılarımızı buluşturur. İki yıl önce KUYAP; Kuşadası Yazarlar Platformu kadın ve erkek yazarları bir araya getirmiş ve çeşitli Kitap Fuarlarına katılan yazarlar eserlerini imzalayarak okurlarıyla buluşmuşlardır.

Kuşadası‘nda bulunduğum yıllarda, beni de aralarına almışlardır. KUYAP’ın kuruluşunda, kurucu üyesi olarak beni onurlandırmışlardır. Bu konuda, değerli yazar ve başkanımız Sayın Mesut Kara‘ya çok teşekkür ediyorum. Bir süre yaşadığım Kuşadası’nda birlikte olduğum değerli kadın yazarlarımızı, Kendi deyişleriyle sizlere tanıştırmak istedim.

TÜMAY LEBLEBİCİ

Yürekte Biriken Öyküler

1968 yılında Amasya‘da doğdu. 1991 yılında Gazi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümünden mezun oldu. İngiltere’de Bussines English eğitimi aldı. 1993 yılından itibaren bankacılık sektöründe çalıştı. Eğitimci olarak ders verdi. Bir çok kez Yazarlar Festivali organizasyonlarında ve etkinliklerinde görev alıp, sunuculuk yaptı. Yazarımız der ki, “Geriye dönüp baktığımızda biriktirdikçe biriktirdiğimiz anıları görüyoruz. Oysa her anı bizim öykümüzdür. Ben de yaşanmışlığımda biriken öykülerimi yazıyorum”.

VİLADİNUR RUHİ

İçimdeki O

Deneylerimi aktardığım bu kitabımın amacı, yaşları ne olursa olsun; İlgi duymayan, sıradan insanlarında binlerce yıldır bazı özel insanlar tarafından aktarılmış olan bilgiye (gerçekliğe) erişebileceklerini göstermektir. Öz benliğimizle yaşamaya başladığımız an, kendimizi gerçek yuvamızda hissederiz. Sonra ruhumuz bizi büyük ruha götürür. Tanrı’yı anlamaya başlarız.

ATİYE GÜNER TÜMBÜKLÜ

1947’de Kayseri Bünyan‘da doğdu. Liseyi bitirdikten sonra, İzmir Eğitim Enstitüsü’nde okudu. Yurdun değişik yerlerinde Türkçe öğretmenliği yaptı. Çeşitli gazete ve dergilerde periyodik olarak öyküleri yayınlanmaktadır. Yazarı yayınlanmış kitapları: Zenginden Kaparo, Memur Kedisi, Düş Yorgunu Kadın, Babamın Sevgisi Ekmek Kokardı, Anamın Kazı, Can Suyu, Gün Sönümü Çiçekleri. Yazar, Gün Sönümü Çiçekleri adlı son kitabında; Her insanın geleceği geçmişten izler taşır. Çelişkiler, yenilgiler, nefret ve sevgi, keşkeler ve belkiler. Ölçüsü farklı olarak diye Ön sözüne devam etmiş…

NAZMİYE YILDIRIM

9 Yıl 10 Ay Süren Doğum Sancısı

Bu kitap, bir kadının yıllardır devam eden, çocuk sahibi olma mücadelesini, biyoloji ve bürokrasinin engelleri arasındaki savunmalarını, duygu karmaşasını, azmini her şeyi anlatıyor. Kızım ne olur bir gün bana “Sen Benim Annem Değilsin deme. Ben senin annenim. Seni bedenimde değil, kalbimde büyüttüm”.

GÜLAY ŞEKER ZEHİR

1978 yılında Aydın‘da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kuşadası’nda tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Ön lisans Hemşirelik Bölümünü bitirdi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Devlet okullarında öğretmenlik yaptı. Halen Kuşadası‘nda okul öncesi öğretmeni olarak çalışmaya devam etmektedir.

Yazar öğrencilerine kendi yarattığı kahramanlarını, öykülere uyarlayarak anlatmaya bayılır ve öğrencilerin beğenmesi, tekrar dinlemek istemeleri, yazarın öykülerini kaleme almasını sağlar. İlk kitabı “Yok Devenin Bale Pabucu“, 2nci kitabı “Mösyö Mö İle Belki Tilkiti” ve yeni bir hikayesi Türkçe İngilizce olarak basılmaktadır. Yazarın en önemli hedefi çocuklara ilham olmak, çocuk yazarların sayılarını artırmak, onlara okumanın yanında yazmanın da önemini vurgulamaktır.

SENA SEZGİN

Badire Çiçeği

Gelmek ile gitmek arasındaki kısa süreci tamamlamak ve puzzle’da bir parça olabilmek adına herkesten birazcık farklı bir hayata 1990 şubatının tam beşinci günü gözlerimi İzmit şehrinde açtım. Henüz bir yaşındayken Serebral Palsi ile tanıştım. Birçok şeyin anlamını bilmediğim gibi bununda anlamını bilmiyordum. Doğum esnasında beynimin oksijensiz kalması sonucu, o andan itibaren hayatıma girecek bir engel olduğunu söyleyebilirim şimdilik. Sistemin yetersizliği benim için çok ağır oldu.

Ne yazık ki yürüyemiyor, konuşamıyor, ellerimi çok kısıtlı kullanabiliyorum. Tedaviler, ameliyatlar derken… Okul çağım gelmişti. İlk öğretimi bitirdim. Açık Öğretim Meslek Lisesi Bilişim Teknolojisi Bilgisayar Bölümünden mezun oldum. Artık yetişkin bir kız olmuştum. Her genç gibi benim de duygularımı en yoğun yaşadığım zamanlardı. Platonik duygular, aşklar yaşarken, şiirler ve yazılar karalamaya başladım.

Başlayış o başlayış oldu. Şiir kitabı; Sadece gözlerle yazılan, kalp ile çalışan sevginin ve azmin en güzel eseridir…

Değerli Okurlarım,

Zor günler geçiriyoruz. Dünya amansız bir düşmanla savaşıyor. Yaşananlar hepimizin yaşamını etkiliyor. Yapmamız gereken bizden istenen önlemleri almak ve kurallara uymak…

YAŞAMAK HEPİMİZİN HAKKI…

HER GÜNÜNÜZ DÜNDEN DAHA İYİ OLSUN

ZEREN DAĞDEVİREN

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri