Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Güvenli İnternet Günü, 23 Şubat’ta gerçekleştiriliyor..
Bu yazı  1.2340 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Çocuklar ve gençler başta olmak üzere internet kullanan herkese güvenli bir internet ortamı sağlamak için Avrupa Komisyonu “Güvenli İnternet Programı” kapsamında INSAFE tarafından 2004 yılında başlatılan “Güvenli İnternet Günü”, bu yıl ilk kez 23 Şubat’ta ülkemizde de gerçekleştiriliyor.

INSAFE tarafından 2004 yılından beri düzenlenen, çocuklar ve gençler başta olmak üzere internet kullanan herkesin internetten gelebilecek tehlikelere karşı bilinçlenmesini amaçlayan “Güvenli İnternet Günü”, bu yıl ülkemizde de kutlanıyor. 23 Şubat Salı günü düzenlenecek etkinliği, ülkemiz adına Ulaştırma Bakanlığı İnternet Kurulu organize ediyor. Etkinlik, internetin güvenli ve bilinçli kullanımı konusunda yapılan faaliyetleri tanıtmak ve gelecek yıllarda yapılabilecekleri belirlemek için bir fırsat sunmak amacıyla düzenleniyor.

“Ailemizin Afacan Çocuğu: İnternet”

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek etkinliğin ana teması; “Ailemizin Afacan Çocuğu: İnternet” olarak belirlendi. Etkinlikte özellikle çocuklar ve gençlerin sohbet, sosyal ağlar, online oyunlar gibi ortamları güvenli bir şekilde kullanması için dikkat edilmesi gerekenler, online taciz ve saldırılar, internet bağımlılığı, mobil internet güvenliği gibi konular masaya yatırılacak.

“Önce Düşün, Sonra Paylaş”

2009 yılında “Güvenli İnternet Günü” kapsamında dünyada 50 ülkede 500 etkinlik düzenlendi. Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek etkinlik, Türkiye ile beraber dünya üzerinde 60’tan fazla ülkede gerçekleştiriliyor. Bu yılki etkinlikler, özel hayatın gizliliği ve kişisel verilerin korunması, siber tehditler ve saldırılar gibi online güvenlik konularıyla yakından ilişkili olan “Think before you post” (Önce düşün, sonra paylaş) ana teması etrafında kurgulanıyor.

“Ailelerin İnternet Algıları ve Eğilimleri” Araştırması

“Güvenli İnternet Günü” etkinliği çerçevesinde bağımsız bir araştırma şirketine, “Ailelerin İnternet Algıları ve Eğilimleri” konulu bir araştırma yaptırıldı. Bu araştırma kapsamında, 6-17 yaş aralığında İnternet kullanıcısı çocuğu olan 10.992 ebeveyn ve 12-17 yaş aralığındaki 2.816 çocuk üzerinde anket uygulandı. Ailelerin ve çocukların internet kullanımıyla ilgili son derece çarpıcı sonuçların ortaya çıktığı araştırma detaylarının yakında açıklanması bekleniyor.

Çocuklar için Güvenli Çocuk Web Sitesi

Çocukların daha güvenli bir şekilde sanal dünyada yer alması için çalışmalar yürüten Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, “Güvenli İnternet Günü” etkinliği ile beraber “Güvenli Çocuk Web Sitesi”ni hayata geçiriyor. Güvenli İnternet Günü’nde resmi açılışı yapılacak olan bu web sitesiyle çocukların eğlenceli bir şekilde, internetten gelebilecek tehlikeleri ve internet kullanırken nasıl güvende kalacaklarını öğrenmesi amaçlanıyor.

Güvenliweb ve İnternet Kafe Denetimi İçin e-Öğrenme Modülü

“Güvenli İnternet Günü” etkinliği dolayısıyla BTK Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın internet bilinçlendirme portalı Güvenliweb hem içerik hem de görsel olarak daha da zenginleştirildi. Bu kapsamda, internet kafe denetimlerinde yeknesaklığı ve verimliliği sağlamak amacıyla, mülki idare amirliklerinin yararlanmasına dönük olarak geliştirilen e-öğrenme modülü www.guvenliweb.org.tr üzerinden hizmet vermeye başladı.

İnternetin güvenli kullanımı için rehber kitapçıklar

2009 yılı içinde Ulaştırma Bakanlığı’nın desteğiyle, BTK Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından çocuklar için “Güvenli İnternet Kullanımı İçin Tavsiyeler” adlı rehber kitapçık hazırlandı ve bu kitapçık 2009-2010 eğitim-öğretim yılı açılışında tüm ilköğretim öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtıldı. Ayrıca, “Güvenli İnternet Günü” etkinlikleri kapsamında, ebeveynlere yönelik tavsiyeler içeren bir rehber kitapçık hazırlanıyor.

Benzer yazı eklentisi bulunamadı.
Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri