Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Tarihe geçen ilginç salaklıklar..
Bu yazı  4010 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Dünyanın dört bir yanında meydana gelen ve bu kadar da olmaz dedirten olaylar hem güldürüyor hem de düşündürüyor.Bazı kimselerce `tarihe geçen salaklıklar` olarak nitelenen olaylarda ölümle biten bile var.

Jake Fen isimli Macar adam , eşini korkutmak için kendisini asmış pozu verdi…Eve gelen eş kocasını o halde görünce bayıldı.Kapıyı açık gören komşu kadın içeri girince iki cesetle karşılaştığını sanıp evi soydu.Topladıklarıyla çıkarken Jake kadına bir tekme attı.Cesedin canlandığını sanan kadın öldü. Jake beraat etti…

New York`ta 5.caddede bir adama araç hafifçe çarptı.Adama bişey olmamıştı.Şoförle konuştu ve kalkacakken olayı gören biri yanına gelerek , kalkmazsa sigortadan para alabileceğini söyleyince yeniden aracın önüne yattı.Araç sürücüsü ise adamın gittiğini düşünerek gaza bastı ve adam öldü…

1971`de toprak kaymalarını incelemek isteyen Japon bilim adamları ,büyük bir yağmur fırtınası efekti yaratmak için bir tepeyi yangın hortumlarıyla adam akıllı suladılar.Bu yüzden tepenin çökmesi sonucu meydana gelen heyelanda , dört bilim adamıyla 11 izleyici hayatını kaybetti.

1964`de Pepsi`nin reklam ajansının “Canlanın , siz Pepsi kuşağındasınız”sloganı , tercümanların beceriksizliği yüzünden Almanca`ya , “Mezarınızdan diri olarak çıkın”a , Çince`ye ise “Pepsi atalarınızı mezarlarından çıkarır” olarak çevrilmişti.

1932 yılında Los Angeles olimpiyatlarında Fransız atlet Jules Noel`in disk atmada kırdığı olimpiyat rekoru sayılmadı.Çünkü atışı izlemesi gereken bütün hakemler , sırıkla yüksek atlama yarışmasını izlemek için arkalarını dönmüşlerdi.

Gillette şirketi 1902 yılında güvenli jilet satmaya başladığında yüzlerce erkek onlardan aldı.Sonra da bu jiletlerin sakallarını kesmediğini söyleyerek onları çöpe attılar.Gillette yetkilileri , mutsuz müşterilerin tıraş olmadan önce jiletin sarıldığı kağıdı çıkarmadıklarını fark ettiler.

1975`te İngiliz bir çift televizyonda en sevdikleri programı izlerken erkek yarım saat süren bir gülme krizi sonucu kalp krizi geçirerek öldü.Eşi , cenazeden sonra programın yapımcılarına bir mektup yazarak , kocasını hayatının son dakikalarında bu kadar mutlu ettikleri için teşekür etti.

Fransız ordusu , askerlerin mayın tarlalarında yürüyebilmelerini sağlayan patlamaya dayanıklı botlar icat etti.Fakat botlar o kadar ağır ve içinde yürünmesi o kadar zordu ki , askerler mayınlarla havaya uçmadan önce pusuya yatan düşman askerleri tarafından vuruluyorlardı.

1840`da ABD başkanlığına seçilen William Henry Harrison, çok soğuk bir günde Washington`da açık havada düzenlenen göreve başlama töreninda şapka ve palto giymeyi reddederek yaptığı uzun konuşma sonucu zatürre oldu.Yeni başkan sadece bir ay görev yaptıktan sonra zatürreden öldü.

Kamboçya`da 2 asker , patlamamış mayınla futbol oynamaya kalkınca hayatlarını kaybetti.Olayı ilginç kılan bir başka nokta , parçalanarak can veren 2 askerin , Kamboçya ordusunun “en iyi mayın uzmanları” arasında yer almasıydı.

Ünlü Ingiliz avukat F.E. Smith, bir otobüs kazasında kolu yaralandığı için dava açan ve kolunu sadece omuz mesafesine kadar kaldırabildiğini belirten bir dolandırıcıya, “Kazadan önce kolunu ne kadar yükseğe kaldırabildiğini” sordu. Adam kolunu başının üzerine doğru kaldırarak gösterince, davayı Smith kazandı.

Pennsylvania Radnor`da bir şüpheliyi sorguya çeken polis , şüphelinin kafasına metal bir süzgeç yerleştirmiş ve tellerle fotokopi makinasına bağlamıştı.Polisin fotokopi makinasında şüphelinin yalanlarının yazdığını söylemesine inanan şüpheli suçunu itiraf etti.

ABD`nin Alabama eyaletinde 25 yaşındaki bir asker tükürme alışkanlığının kurbanı oldu.Pencerenin kenarına oturarak tükürüğünü , büyük bir tencere şeklindeki sokak lambasına isabet ettirmeye çalışan asker , dengesini kaybedip 11.kattan düştü.

1897`de bir matador, bogayla bir bisiklete binerek güreşmek istedi. Bundan hiç etkilenmeyen boga, adamı bisikletiyle birlikte duvara fırlattı.

Sinema yıldızı Brooke Shields, sigara hakkında görüşlerini açıklarken, “Sigara içmek öldürür. Öldügünüzde hayatınızın önemli bir bölümünü kaybedersiniz“ dedi.

Chevrolet, yeni model arabası için “Nova” ismini buldu ama sonra arabayı Latin Amerika`da satamayacakları anlaşıldı. Çünkü “Nova”, Ispanyolca`da “gitmez” anlamına geliyordu.

17.yüzyıl Avrupası`nda hapşırmak, iyi bir aileden gelmenin ve iyi yetiştirilmiş olmanın bir işareti olarak kabul edilirdi. Bu yüzden üst sınıflar enfiye çekmeye başladı.

George Orwell`in ünlü romanı “Hayvan Çiftliği”ni geri çeviren kitap editörü, “Amerika`da hayvan hikayeleri satmak imkansızdır” dedi.

1983`de magazada hırsızlık yaparken yakalanan San Diegolu bir kadın polislere eger onu bırakmazlarsa morarana kadar nefesini tutacağını söyledi. Polisler kadını bırakmadılar, o da gerçekten ölünceye kadar nefesini tuttu.

1971`de toprak kaymalarını incelemek isteyen Japon bilim adamları, büyük bir yağmur fırtınası efekti yaratmak için bir tepeyi yangın hortumlarıyla adam akıllı suladılar. Bu yüzden tepenin çökmesi sonucu meydana gelen heyelanda, dört bilim adamıyla 11 izleyici hayatını kaybetti.

16. yüzyil Paris`inde popüler aktivitelerden biri, yazın ortasına denk gelen günde torbalar dolusu kedi yakmaktı.

Arizonalı bir adam kelepçelerle oynarken kendini kelepçeledi ve anahtarı bulamadı. Kendisini kurtarmak için çilingir çagırmak yerine polisi arayınca başı belaya girdi. Onu kelepçeden kurtaran polisler, ödenmemiş bir kefalet borcu bulunduğunu belirleyince onu yeniden kelepçelediler.

12. yüzyılda Avrupalılar kuşları ağaçların doğurduğuna inanıyordu.

Viktorya Ingiltere`sinde, kütüphane kurallarına göre kadınlarla erkeklerin yazdığı kitaplar, kişiler evli olmadığı sürece aynı rafta yan yana bulunamazdı.

Washington D.C. Valisi Marion Barry şehri ile övünürken, “Cinayetler dışında en düşük suç oranına sahibiz” demişti.

Meksika`daki bir saglıklı yasam merkezinin sahibi, vasiyetine mezarlığın sigara içilmeyen bölümünde gömülmek istediğini ısrarla ekletmeye çalıştı.

Florida`da bir başka soyguncu ise parmak izlerinden yakalanınca şaşırdı. Çünkü her soygunda eldiven giymeye özen göstermişti, fakat yarım parmaklı golf eldiveni kullanıyordu.

1962`de Marine 1 adlı füze, rotayı belirleyen bilgisayar programında bir – işaretinin yanlış yere konulması yüzünden rotasından çıkınca dünyaya çarpmaması için havaya uçuruldu. Bu operasyon 18,5 milyon dolara mal oldu.

Alman besteci Richard Wagner ne zaman Felix Mendelssohn`un bir eserini yönetse eldiven giyerdi. Müzik bittiğinde de eldivenleri atardı. Çünkü Mendelssohn yahudiydi.

Bir inşaat isçisi Arkansas`taki bir marketi soyduktan kısa süre sonra yakalandı. Çünkü adam soygun sırasında önünde ismi yazan bir sapka takmıştı.

Bir banka soyguncusu Florida`da bir veznedara şartlı tahliye kartının arkasına yazdığı soygun notunu verince yakalandi.

Ünlü oyun yazari Tennessee Williams, 71 yaşında burun spreyi sıkmak için başını arkaya yatırdığında, ağzına düşen sprey kapağı boğazına takılınca bogularak öldü.

Bazi Afrika kabilelerinde öpüşmek insan yeme tehdidi olarak algılanırdı. Çünkü öpüşme eylemi insanlara, yılanların kurbanlarını yemeden önce yalamalarını hatırlatırlar.

Ünlü kemancı Zubin Mehta, “Bence bir orkestrada kadınlar olmamalı. Erkekleşiyorlar. Erkekler onlara eşit davranıyor. Bence bu çok korkunç bir şey” dedi.

Sabah

Benzer yazı eklentisi bulunamadı.
Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri