Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
YGS’de en başarılı ve başarısız iller..
Bu yazı  6010 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan YGS sonuçlarını açıkladı. Yarımağan en başarılı iller sıralamasının en başarılı ile Yalova, Kayseri, Aydın, Denizli, Ankara, Nevşehir Kırşehir, Antalya, Mersin ve Karaman olduğunu söyledi.ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan YGS sonuçlarını açıkladı. Yarımağan en başarılı iller sıralamasının en başarılı ve başarısız illeri açıkladı.En başarılı il: Yalova, Kayseri, Aydın, Karaman, Denizli, Ankara, Nevşehir, Kırşehir, Antalya, Mersin…En başarısız illler: Şırnak, Ardahan, Hakkari, Artvin…

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç, Yalova’nın Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) tüm puan türlerinin ortalamasına göre en başarılı il çıkmasının tesadüf olmadığını bildirdi.Genç, yaptığı yazılı açıklamada, YGS’de iller bazında elde edilen birinciliğin tesadüf olmadığını vurgulayarak, başarının ekip çalışmasının bir sonucu olduğunu belirtti.

İzmir, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) illere göre başarı sıralamasında Türkiye 13.sü oldu.İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin üniversiteye giriş sınavlarındaki başarısının son yıllarda arttığını söyledi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili olarak, ”İstanbul olarak ilk üç sırada hem birincimiz hem de üçüncümüz var” dedi.

Erzurum, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) illere göre yapılan sıralamada Türkiye 42’ncisi oldu.İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite sınavında önceki yıl 64, geçen yıl da 51. sırada yer alan Erzurum’un son 2 yılda 22 basamak birden ilerleme kaydettiğine dikkati çekti.

Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari’nin Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) son sıralarda yer alması ile ilgili olarak, ”Son sıralarda yer almamızda huzuru kaçıran olayların da etkisi vardır” dedi.Vali Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari’nin başarı sıralamasındaki yerine çevresel ve sosyal boyutuyla bakılması gerektiğini ifade etti.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nda birinci, altıncı, yedinci ve dokuzuncu olan öğrenciler Konya’dan çıktı.Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YGS’de Konya Meram Fen Lisesinden Ayşenur Şam’ın İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesinden Günay Yolcu ile birinciliği paylaştığını, Konya Meram Fen Lisesinden Mehmet Nuri Akıncı’nın altıncı, aynı liseden Bekir Tok’un yedinci, Konya Özel Diltaş Anadolu Lisesinden Ceren Uluer’in de dokuzuncu olduğunu anımsattı.

Ardahan Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Görgülü, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) açıklanmasıyla birlikte ilin yine en son üç il arasında yer almasının kendilerini derinden üzdüğünü bildirdi.Görgülü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda olduğu gibi Ardahan’ın yine sondan ikinci olduğunu belirterek, böyle bir sonuç beklemediklerini ifade etti.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın’ın Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Türkiye üçüncüsü olmasıyla ilgili, ”Öğrencilerimizin, ikinci sınavda başarılarını artırarak ilimize birincilik kazandıracağına inanıyorum” dedi.Vali Coş, gazetecilere yaptığı açıklamada, YGS sonuçlarına göre Aydın’ın Yalova ve Kayseri’nin ardından Türkiye üçüncüsü olmayı başardığını söyledi.Bunun önemli bir başarı olduğunu ifade eden Coş, bunda emeği geçen tüm okulların idareci, öğrenci ve velilerini kutladı.

Şırnak Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, Şırnak’ın Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) en başarısız 3 il arasında yer almasıyla ilgili olarak, ”Bu kadarını beklemiyorduk” dedi.Birlik, yaptığı açıklamada, YGS sonucunun kendilerini üzdüğünü belirterek, Şırnak’ta her türlü olumsuzluğa rağmen eğitim alanında ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.Şırnak’ın en başarısız 3 il arasında yer aldığını ifade eden Birlik, ”Bu kadarını beklemiyorduk. Lise son sınıf öğrencilerimizin tümünün bir ortalamasını görmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz bu sınavlara yıllar önce liseyi bitirmiş kişiler de katılıyor” diye konuştu. AA

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri