Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Çocuk Odasını yaşına göre dekore edin!
Bu yazı  5610 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

İster yeni doğmuş bir bebek, ister kocaman bir çocuk olsun; odaları dekorasyon konusunda titizlik istiyor. Ancak hangi yaşa, hangi tarz dekorasyon uygulayacağınız konusunda kararsızsanız bize kulak verin.
0-3 Yaş Arası:

Bebeğiniz bu süreçte çok hızlı büyüyeceğinden, küçük ölçeklerde mobilya almamaya özen gösterin. Bebeğiniz hemen büyüyeceğinden, kullandığınız eşyalar işlevini yitirecektir. Aldığınız karyola standart boylarda olsun.

Bebeğinizin alt bezini, elbiselerini değiştirdiğiniz alana yakın bir bölgeye, komodin koyabilirsiniz.

Eşyalara uzanmak istediğinizde, elinizin altında olması işinizi kolaylaştıracaktır.

Bebeğinizin odasında mutlaka güneşlik kullanın. Parlak ışığın bebeğinizi rahatsız etmesini engellersiniz.

Bebekler loş ortamda huzur bulurlar. Bu yüzden aydınlatma konusuna dikkat etmelisiniz.

Bebeğinizi emzirirken oturmanız için, odasına bir koltuk yerleştirmeniz, işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak koltuk, şilte ve yastıklarda değiştirilemeyen yüzler kullanmamaya özen gösterin.

Artık bebek odaları için dilediğiniz renk ve desende motifler var. Ancak bu motifleri mobilyalarda değil, nevresim, yastık, perde gibi kolay değiştirilebilecek ürünlerde uygulamanız iyi olacaktır.

3 Yaş ve Üzeri:

Bu yaşta çocuklar için en önemli şey oyundur. Bu yüzden odasındaki eşyaların tehlike içermemesine dikkat edin.

Artık tek kişilik bir yatak alabilirsiniz. Alacağınız yatağın bazasını sandıklı seçerseniz, ortalıktaki döküntüleri kaldıracak yeriniz olur.

Kız çocuklarında pembe tonlarını, erkek çocuklarında haki yeşili yaşam alanına sokun. Bu renkleri en rahat uygulayacağınız yer, ev tekstili ürünleridir.

Odaya bolca oyuncak sepeti koyun. Sepetlerin çok yüksek olmamasına özen gösterin çünkü çocuğunuz içine oyuncaklarını koyma alışkanlığını bu sayede kazanacaktır.

Çocuğunuz için küçük bir masa ve sandalye alın. Tüm aktiviteler için kendine ait bir yeri olsun.Pahalı halılar yerine, orta halli ama yumuşak bir halı tercih edin. Abartılı renk ve desende duvar kağıtlarından kaçının.

Benzer yazı eklentisi bulunamadı.
Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri