Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Güzelbahçeliler, Doğalgaz istiyor
Bu yazı  5090 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Jeotermal’den umudunu kesen Güzelbahçe, bir başka temiz ve ucuz enerji olan doğalgaza yöneldi. Güzelbahçe’de oturan vatandaşlar da ilçeye doğalgaz istiyor. Doğalgazın gelmesi için ellerindeki “Doğalgaz istiyoruz” yazılı pankartlarla, sahil şeridinde bulunan Gece Pazarı önünde toplanan vatandaşlar, belediye meclisi tarafından da ilçeye getirilmesi kararı alınan doğalgaz çalışmalarının en kısa zamanda başlamasını istedi.

Ellerindeki pankartlarla sahilde toplanan Güzelbahçelilerden Fatma Arıkan, “Biz buraya doğalgaz gelmesi için toplandık. Çünkü Güzelbahçe’nin buna çok ihtiyacı var. Biz artık odun kömürle, elektrikle uğraşmak istemiyoruz. Hem daha ekonomik, hem de doğayı kirletmemesi açısından da doğalgaz çok daha faydalı. Özellikle bebeklerimiz, çocuklarımız ve yaşlılarımız çok çok rahat edecekler. Özellikle kışın poyraz estiği zamanlar çok fazla soğuk oluyor. Evleri ısıtmak bizim için büyük bir problem. Biz de Güzelbahçe halkı olarak diğer metropol ilçelerin olanaklarından faydalanmak istiyoruz. Artık kırsal kesimlerde bile doğalgaz varken burada niye olmasın. Güzelbahçeliler bunu hak ediyor. Diğer ilçelerde olduğu gibi Güzelbahçe’miz de bu imkandan mahrum kalmasın” diye konuştular.

Güzelbahçe’ye doğalgaz gelmesi konusunda ilçe belediyesinden meclis kararının da çıktığını hatırlatan vatandaşlar, “Güzelbahçe bunu çoktandır hak ediyor. Hatta geç bile kalındı. Şunu da çok iyi biliyoruz ki biz zaten kullanmadığımız doğalgazın bile ücretini ödüyoruz. O zaman neden bu imkandan yararlanmayalım. Bu çok büyük bir haksızlık. Belediyemiz zaten her şeyi hazırladı; meclis kararı bile çıktı. O zaman ne bekleniyor. Doğalgaz hattı Narlıdere’yi geçti askeri lojmanlara kadar geldi. Artık bu sıkıntıyı çekmek istemiyoruz. Bir an önce ilçemize doğalgaz gelsin” dedi.

CHP’li meclis üyesi İhsan Seyhan’ın önergesi üzerine Güzelbahçe Belediye Meclisi, doğalgazın ilçeye getirilmesi için oy birliği ile karar aldı. Belediye meclisinin CHP’li ve AKP’li üyeleri oy birliğiyle “Doğalgazı Güzelbahçe’ye istiyoruz” kararı İzmirgaz’a iletildi. Güzelbahçe Belediye Meclisi, doğalgazın ilçeye getirilmesi için karar aldı, İzmirgaz’a gönderdi. CHP’li Belediye Meclis Üyesi İhsan Seyhan meclis başkanlığına verdiği önergede “Halen Narlıdere ilçemize kadar gelmiş olan doğalgaz şebekesinin ilçemize kadar uzatılmasını ve halkımızın bu modern teknolojiden yararlanmalarını sağlamak için fizibilite raporlarının hazırlanması ve teknik komisyon oluşturulmasını talep ediyorum” dedi.

Önergeyi gündeme alan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Jeotermal ve doğalgaz, temiz ve ucuz enerji kaynaklarının başında geliyor. Gönlümüz jeotermalden yana. Ancak, mevcut kuyular ve rezerv yeterli değil. Bu nedenle Narlıdere bile jeotermal yerine doğalgazı tercih etti. Vatandaşlarımız ucuz ve temiz enerjinin Güzelbahçe’ye de gelmesini istiyor. Bu konuda hem belediyemize hem de İzmirgaz’a başvurular geliyor. Kısacası Güzelbahçe doğalgazı istiyor” dedi.

guzelbahce-dogalgaz

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri