Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Asla, Şeytanın Avukatı Olma !
Bu yazı  4870 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Bireylerin birbirleriyle ve devletle ilişkilerinde ortaya çıkan anlaşmazlıklarda hukuki bilgisine başvurulan ve bireyleri ilgili yerlerde, özellikle mahkemelerde temsil eden ve haklarını savunan kişiye avukat diyoruz. Bazen küçük tartışmalarda karşımızdakini mağdur sanıp üçüncü bir kişinin ısrarla onu savunması durumunda “sen onun avukatı mısın, sana ne?” dediğimiz olmuştur. Demek ki, birilerinin bir haksızlığa uğraması durumunda en iyi şekilde durumunu ortaya koyabilmesi için avukata ihtiyaç vardır.

Her meslek gibi avukatlık da hayatımızda önemli bir yer tutmaktadır. Modern toplumlarda her alanda o işin eğitimini almış, mesleki etik kurallarını özümsemiş meslek sahiplerine ihtiyaç vardır. Her şeyden önce vicdanımızla baş başa kalıp, işimizin en iyi yapanı olmak için çaba sarfetmeliyiz. “Bu işi en iyi ben yaparım” demek küstahlık kabul edilmemeli.

Çünkü her meslek sahibi bunu yaşam tarzına yansıtır ve uygularsa Atatürk’ün de belirttiği çağdaş medeniyetler seviyesine hızla çıkarız. Ne yazık ki, itfaiye eri yangını söndürmekle uğraşırken arada bir bazı kesimler ateşe tiner püskürtmektedirler. Şunu unutmayın, sizin de alevler içerisinde kalabileceğiniz kaçınılmaz olacaktır, çünkü tiner tehlikelidir.

Toplum olarak bir hastalığımız da, eğitimini aldığımız işi bırakıp, başkalarının işine direkt karışmaktır. Her şeyi iyi bildiğimizi savunarak, aslında ne kadar cahil olduğumuzu tescillemiş oluruz. Tıp eğitimi almış birisine hekimlik taslamak ne kadar yanlışsa, o kadar da kendi eğitimini aldığımız işten de bir haber oluruz. İşi, bilene bırakmayı başaramayız. Bir öğrencinin “Bizim öğretmen hiçbir şey bilmiyor” demesinin ne kadar komik olduğunu bir düşünün..

Bazı tipler vardır, her şeyi iyi bilirler. O ne derse doğrudur, hiç sorgulanmaz nedense. O kişi eğitimini aldığı, kendini o alanda yetiştirdiği hususunda belli bir yeterliliğe sahip olduğu çevresinde kabul görüyorsa sözüm yok. Ancak bu alanda görüşüne, fikrine itibar edilebilir. Körü körüne arkasına düşüp koyun gibi gitmemek lazım. Sorgulamak, araştırmak karşı tarafı incitmeyecek şekilde yapılmalıdır. Aksi takdirde ters teper ve “çok biliyorsan kendin yap” derler.

Her yaşı büyük olan, rütbesi üst olan çok biliyordur veya söyledikleri doğrudur anlamına gelmez. Hep beraber bilgi çağını yaşıyoruz. Bilgi kimdeyse güç ondadır. Kendimizi bilgimiz ve görgümüzle kabul ettirmeliyiz. Bağırıp çığırmakla bir yere varılamıyor artık. Hatta böyle yapanlar ne kadar boş teneke olduklarını ispatlamış oluyorlar.

Bir avukat akıl ile duyguları ayrıştırmalı, değerlerine duyguları ile sahip çıkmalı, duyguları aklını köreltmemelidir. Haksızın bile hakkı teslim edilmelidir. Bir olayın taraflarının kimler olduğu değil; haklı mı haksız mı oldukları önemlidir. Avukat, aklıyla inandığı işi kalben de benimsemeli, haksızlığı gidermeye odaklanmalıdır. Sadece duygusal sebeplerle bir davada bir yanı savunmak avukatlık değil partizanlıktır.

Hangi mesleği yaparsak yapalım; Öncelikle bir aile geçindirdiğimizin farkında olalım. Fedakarlık ise severek yaptığımız işlerde kolay olabiliyor. Belki bir eğitimle bir çok mesleği icra edebiliriz. Fakat severek yaptığımız işlerde daha başarılı olur ve ilerleriz. Para, en önemli ihtiyaç giderme ve değişim aracı olduğunu bilmeyen yoktur. Paraya tapmadan, emeğimizin karşılığını almak elbette hakkımız. Para bizim esirimiz olsun, biz paranın değil.

Kişisel ve mesleki başarı ve tatmin için ilkeli olmak ve ilkelerden taviz vermemek şarttır. İyi bir avukat her zaman doğrudur, doğruları söylemekten korkmaz. Dürüsttür, işi şansa bırakmaz, işinde yapılması gerekenin hepsini yapar. Sadece kendini değil, başkalarını da düşünür ve paylaşır. Zira paylaşmak zenginleşmek demektir. Kendisine, ailesine, dostlarına ve topluma karşı ve görev ve sorumluluklarını yerine getirirken sorumludur.

Avukat yaptığı iş ile mesleki saygınlık kazanarak kısa sürede iyi bir çevre edinebilir. İşini iyi yapan avukat ışıldar. Kendini, yaptığı işlerle kanıtlayan avukat hızla çevre, iş ve para kazanır. Kolay yoldan para kazanmaya çalışmak avukatın disiplinini bozar, kötüleştirir ve yozlaştırır. Yaşamak sadece çalışmak için değildir, iş ile özel hayat dengesi kurmalıdır. Dengeli bir hayat iyi avukat olmaya uygun zemin hazırlar.

Kişisel ve mesleki itibar avukatın en önemli sermayesidir ve ne pahasına olursa olsun korumalıdır.

Sevgiyle kalın, Eser Ürküt.

seytanin-avukati

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri