Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Ülkesine ve Milletine Aşık Gençlik Yetiştirmek
Bu yazı  6900 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Öğretmenliğin bir diğer adıyla eğitimciliğin üzerine birçok tanım yapılabilir aslında; sözlüklerden tutun velinin veya öğrencinin gözüyle derse giren ve branşı doğrultusunda eğitim ve öğretim veren insan mesela. Ya bizim gözümüzle tanımını hiç merak ettiniz mi bu aziz görevin? Öyleyse bir de benden duyun; “Sınıfta veya öğrencinin karşısında milleti ve vatanı için mücadele eden nefer veya gelecek mimarı” diyebiliriz.

Peki bu mimarlar sadece derse girip çıkıp akşam evine mi gider? Tabi ki, hayır öğrenci için ve devamında milleti için bir çiftçidir aslında. Elinde bir başka bakış açısıyla uzmanlık (branşı doğrultusunda) orağıyla geleceğin mahsulünü toplar veya o süreç için çetin bir savaş verir.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin vermiş olduğu “Darbe Girişimi” sınavıyla yıllardır genç beyinlerin ülke aleyhine nasıl kirletildiği okullarda ve eğitim merkezlerinde ülkesine aşık milletine hayran bir nesil yetiştirileceğine (bir kısım irticacı beyinlerin) nasıl büyük bir örümcek ağı oluşturulduğuna şahit olduk ne yazık ki, ama her şerde bir hayır vardır şiarıyla milletimizin gerektiğinde de ne derece sert bir şekilde ayağa kalkabileceğini de gördük bu vesileyle.

Şahit olduğumuz üzere eğitim ve öğretimin ne derece güçlü olduğu aşikar siz bir vatansever nesil yetiştirirsiniz ülkesini muasır medeniyet seviyesine ulaştırır. Siz bir nesil yetiştirirsiniz milletinin üstüne ateş açar, meclisini bombalar, bu kadar açık durum (öğretmenliğe itibarın hızla geri iade edilmesi zaruri bir durumdur).

Öğretmenliğin bugün her ne kadar hak ettiği saygıyı ve sevgiyi göremediğini bir eğitimci olarak belirtsem de neferlerin gardını düşürmeyeceğini ifade edebilirim. Peki bu hak ettiği saygı ve sevgi nasıl iade edilir? Sadece öğrenciden mi beklenir? Veliden mi beklenir? Ya da meslektaşlarıyla mı alakalıdır? Bunlar da apayrı bir sorulardır. Ama hepsini birleştirince ortaya tek bir cevap çıkmalı; “Milleti ve devleti için aziz öğretmenlere sahip çıkılmalı ve her halükarda desteklenmelidir”.

Sorunları olan veya mesleğini icra etmede problem yaşayan öğretmen arzu ettiği performansı gösteremez ve milleti bu konuda ciddi sorunlar yaşar. Bu konulara parmak basıp çare aramak lazım. Unutmayalım, bu devletin başındaki insandan tutun askerine, doktoruna, memuruna bütün aşamalarda yetiştiren ve geliştiren bir eğitim neferi var.

Bugün Türkiye’de her yıl binlerce öğretmen adayı okullarını bitirmekte gerek özel okullarda gerekse devlet okullarında veya özel eğitim merkezlerinde görevlerini icra etmektedirler. Bu konuda branşlarda mezuniyet fazlalılığı olduğu için iş konusunda istihdam probleminin yaşandığı da aşikardır. Genç öğretmenler aile kurmak veya kendi özgür yaşamlarını (bilhassa ekonomik olarak) sağlamak için çetin bir savaş vermektedir.

Bu konuda devletin gerekli tedbirleri ivedi bir şekilde alması şarttır. Almadığı takdirde sosyolojik problemler kendini göstermekte ve milletine yansımaktadır. Atatürk’ün milletini emanet ettiği öğretmenlerin bu ciddi problemleri aştığı takdirde işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşacağı hakikatiyle aziz meslektaşlarımın gününü kutlar, ve bu çetin yolda başarılar dilerim.

Vatansız nesil, nesilsiz vatan olmaz”. Hüseyin Bora Çelik, Tarih Öğretmeni.

ogretmenim

cocuklar

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri