Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Gençlerimiz Toplumda Sanatla Farklılık Yaratmalı
Bu yazı  7450 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Çağ değişimiyle yeni buluşlar, yeni fikirler, yeni hayaller derken değişimi somut bir şekilde görebilme imkanı yakaladığımız günümüzde gençlerimiz de sanatla farklılığı yakalama gayretinden geri kalmıyor.

Bilgi çağının ileri seviyelere ulaştığı ve bilgiye gerek medya gerekse birtakım bilişim kanallarıyla (telefon, bilgisayar, tablet) ulaşımın kolaylaştığı günümüzde gençlerimiz tahsillerini görürken Farklılık yaratma gayretiyle de tercihlerini oyunculuk, senaryo yazarlığı ve müzisyenlikle de taçlandırmaya çalışıyor.

Bunun için çeşitli kurslar, eğitmenler eşliğinde çeşitli diziler ve filmlerde kendilerini gösterme şansı yakalıyorlar. Mesleki bir özellik olarak da gördüğümüz bu tercih müzikle de birleştiği zaman tadına doyulmaz bir yaşam şekline dönüşüyor. Zira bunun yanında unutulmaması gereken temel bir faktör var; Her ne yaparsanız yapın tahsilin şart olduğu.

Okullarımızda da bu bilinci yerleştirmemizin şart olduğunu görüyoruz artık. Geçmişte her ne kadar net bir şekilde göremesek de artık herkesin doktor, mühendis vs. gibi gerek kariyer bakımından gerekse ekonomik olarak baktığı çeşitli iş kollarında zorlamanın yersiz olduğu görülüyor. Bilhassa ebeveynlerin çocuğunun yeteneğine göre tahsil görmesinin yöntemlerini araması gerektiği bilincini oturtmak gerekiyor. Tabi az öncede ısrarla söylediğimiz gibi. Tahsil (Eğitim) Şart.

Tahsil gerek ruh terbiyesi gerekse içinde bulunduğunuz toplumda bir kimlik oluşturmanız açısından önemli bir basamak, okuyan ve okuduğunu hayata geçiren, hayata okuduklarıyla katılabilen; bilgilerini ve tecrübesini çevresiyle paylaşan bireylerin gerek milletine gerekse devletine ne kadar büyük artılar kazandırdığı aşikar bir durum. Bu suretle bir eğitimci kimliğiyle gençlerimizin kulağına küpe olsun sözlerim.

Milletinin yararına sanatla farklılık yaratan gençlerimizin hiç tükenmemesi dileğimi belirterek son olarak yukarıda işaret ettiğim doğrultuda Mimarlık tahsili görmesine rağmen yazarlıkla iç içe olan ve sanata aşık Enes Berk Özyurt kardeşimizin hazırlık aşamasında olduğu kitabından bir kesitle sizi baş başa bırakıyorum. Şimdiden yüreğine sağlık ve kaleminin her daim duygu yüklü olması ve güçlü olması dileğiyle Enes kardeşim:

Gamzelim…
Gamzelim…

İnsanın yanağında bulunan ve bulunduğu kişide ayrı bir güzellik, sevimlilik, anlam kazandıran bir çukur…

Bir gamze, birisine bu kadar mı yakışır? Bunu düşünmeden edemediğim bir gün bile olmadı. Nasıl olabilirdi ki? Sevdiğin kadın ve gamzesi…

Sevdiğinin bir tane şeyini düşünmeden edebilir misin? Edebiliyorsan seviyorum deme. Edebiliyorsan da ona eşşiz bir aşk ver. Aşkını öyle bir ver ki kızın mutluluğunu zirveye çıkarıp, o gamzeyi son noktasına kadar gör. Eşsiz gamzesine hayranlıkla bak. Bu Dünya’daki nadir güzelliklerden birisini görmeden öleceğim deme, bak korkusuzca. Aşık olduğun kişinin eşsiz parçasını görmeden geçirmek isteyeceğin bir gün olmamalı çünkü. Her parçası ayrı bir hazine.

Sevdiğinin net çıkan gamzesi varsa fazlaca kork. Kaybetmekten kork. O gamzeleri kaybedeceğim diye korktuğun zaman onu da kaybetmekten korkarsın. Korkarsan da daha da dikkatli adımlar atarsın. Çünkü sevdiğini kaybetmek hayattaki en büyük acıdır. Tarifi olamaz.

Gamzelim… Benim güzel gamzelim… Pürüzsüz yanağında var olan eşi benzeri olmayan bir çukur… O çukura düşeceğim diye korkmazsın, korkamazsın hiçbir zaman. Hayatta görüp görebileceğin en zararsız çukurdur. Yalanı yoktur o çukurun. Yalanı yoktur çünkü gözün kalbe vurumunun yüzdeki ifadesidir, gerçekçidir. Kalpten gelen her şey gibi yalansızdır. Kalpten dile geleni çevirebilirsin ama kalpten gamzelere geleni asla çeviremezsin.

Gamzelim… Gülüşüne anlam katan çukur… Sana ayrı bakan bir gamze… Kadınımın en önemli parçası… O, öyle bir çukurdur ki, sevgiden düşebileceğin tatlı bir çukurdur. Hayat boyunca sadece kötü çukurlara düşmeyeceğimin kanıtı… Düştüğünde seni acıtmayan, aksine sana mutluluk yaşatan ve kadınında gördüğün çukur… Sevdiğinin yüzündeki çukur… İnsanın ölmeyi bile isteyeceği tek çukurdur. Yeter ki, severek öleyim o çukurda. Seni severek ölmek de güzeldir kadınım, senin gamzelerinde boğulmak da. Yeter ki sende bitsin her şey. Yeter ki, sende hayat bulsun o gamzeler. Hayatımın gamzesi… Kadınımın gamzesi…

Farklılıklarınız tahsille (eğitimle) birleştiği vakit ölümsüzlük kazanır

Hüseyin Bora Çelik, Tarih Öğretmeni

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri