Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Şiir ve Aşka dair
Bu yazı  8310 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Yaradandan başlayıp sevdiğin kadına, vatanına, ailenedir dizelerim ey şiir sevdalıları…

Şiire ve onun mimarı şaire dair ne kadar methiyeler dizsek azdır bu hayatta. Dilimizin ucunda, kalbimizin kapısında bekleyen dizelerin tercümanıdır onlar. Sevdiğin kadına, canından çok sevdiğin vatanına, annene, babana, kardeşine ve kalbinden geçen kim varsa onadır dizeler. Yaradandan başlayıp seni senden başka diyarlara götüren herkesedir dizeler bu hayatta.

Geçtiğimiz günlerde baharın başlangıcını bize müjdeleyen şiirlere ve şairlere açtık kapılarımızı. Edebiyatın en nadide basamaklarını dünya şairleriyle yad ediyoruz. Şiire gönül vermek başka bir olgunluktur bu hayatta. İlk aşkından başlayıp yaşama dair ne varsa karaladığın dizelerin seni büyütür, geliştirir yaşam denen çemberin kenarından kurtarır.

Tıpkı yukarıdaki dizelerde bahsettiğim gibi yaşayan, genç yaşına rağmen olgunluğu yakalamış ve edebiyatla iç içe Mimarlık öğrencisi Enes Özyurt’un dediği gibi “Aşkın, şiir ile birleşimi karşısında durabilecek hiçbir harf, hiçbir kelime yoktur. Aşkın, şiir ile birleşimi karşısında yalnızca önünde eğilen harfler ve kelimeler vardır”. Bizde bu aziz kademeyi genç kardeşimizden duymaya karar verdik. Ve sizinde şahit olmanız bizi onurlandırır.

Enes Özyurt’tan Şiire ve Aşka dair; Şiir

Duygularını mı yaşanmışlıklarını mı anlatırsın şiirlerde? Yoksa yaşanmış duygularını mı?

Duygularını, yaşanmışlıklarını, yaşanmış duygularını üstü kapalı şekilde mi anlatırsın yoksa bütün çıplaklığıyla mı?

Şiir, öyle sihirli bir yazı türüdür ki, yalnızca yazarın yazdıkları değil, şiiri okuyacak olan kişi de önemlidir. Vurgularla, tonlamalarla şahlanabilen, yüksek duygu barındıran eşşiz bir lezzettir şiir. Kimileri tek dörtlükle, kimileri de yüzlerce dörtlüğe sığdırabilir duygularını, yaşanmışlıklarını. Kimisi aşkı, kimisi doğayı, kimisi dünyayı.

Şiir ve aşkın uyumu.

Şiir, âşıklar için başka bir yere sahiptir. Aşkını satırlara sığdıramaz, dörtlükler yeterli olmaz kimi zaman. Aşkın yükünü sırtında ve kalbinde taşıyan yazarlar, taşıdıkları yüzlerce duyguyu şiirlerine korkusuzca aktarır. Aşkın gücü ve kuvvetinden doğan duygular, sana yüzlerce, binlerce hatta ve hatta milyonlarca dörtlük yazdırabilir. Şiirde, aşkın sonu yoktur. Aşkın acısını görebilen çoktur.

Aşkın duygusuyla doğan önemli şairler bile şiirlerinde hissettirdikleriyle seni yerle bir eder. Kimi zaman da seni yazdıklarıyla seni kendine hayran bıraktırır.

Şiirdir bu. Yazarsın, yazarsın, yazarsın… Ya duygularına ya yaşanmışlıklarına ya da yaşanmış duygularına…

Aşkın, şiir ile birleşimi karşısında durabilecek hiçbir harf, hiçbir kelime yoktur. Aşkın, şiir ile birleşimi karşısında yalnızca önünde eğilen harfler ve kelimeler vardır”.

Hüseyin Bora Çelik, Tarih Öğretmeni.

Benzer yazı eklentisi bulunamadı.
Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri