Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
İnternet üzerinden TV yayını, Tivibu
Bu yazı  7180 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

24 Şubat tarihinde lansmanı yapılan ve ayda 1 TL ücret ödeyerek yararlanılabilen Tivibu, internet üzerinden TV yayınlarını bilgisayarlara taşıyor. Böylece TV kartı kullanmaksızın kullanıcılar, internete bağlanarak TV yayınlarını takip edebiliyor. Ancak kotalı tarifesi olan kullanıcıların Tivibu`yu kullanırken dikkat etmesi gerekiyor; zira Tivibu ile ekrana gelen TV yayınları kota aşımı tehlikesini de beraberinde getiriyor.


TTNet`in yeni hizmetlerinden biri olan ve kısa bir sürede 100 bini aşkın aboneye ulaşan Tivibu, internet üzerinden televizyon yayınlarının izlenmesini mümkün kılıyor. Tivibu ile televizyon yayınlarını canlı olarak izleyebileceğiniz gibi, kaçırılan TV dizilerini kısa bir sürenin ardından yine bu servis aracılığıyla ekrana getirebiliyorsunuz.

Tivibu servisine abone olmak

Bu servisi kullanmak için öncelikle TTNet abonesi olmanız gerekiyor. TTNet abonesiyseniz, TTNet`i arayarak Tivibu`yu hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tivibu üyelikleri

Tivibu`nun iki farklı üyelik seçeneği bulunuyor. Bunlardan birincisi Standart Paket adını taşıyor ve ayda 1 TL ödeyerek bu aboneliğe geçilebiliyor. Bu tarifeyi kullanan aboneler, yerli ve yabancı TV yayınlarını canlı olarak takip edebiliyor. Tivibu`nun ikinci üyelik seçeneği olan Standart Plus paketine sahip olan aboneler ise ayda 4 TL ödeyerek Seç-İzle ve Tekrar-İzle servislerini kullanabiliyor. Ancak 30 Nisan 2010 tarihine kadar Tivibu`da sadece Standart Plus aboneliği edinilebiliyor ve ücretlendirme bu süre içinde 1 TL olarak belirlenmiş durumda. 30 Nisan tarihinden sonra ise bu iki abonelik arasında seçim yapılabilecek. Ancak bu fiyatlandırma 30 Nisan tarihine kadar Tivibu abonesi olan kullanıcılar için geçerli olacak. Yani 30 Nisan tarihinden sonra Tivibu abonesi olmak isteyen kullanıcıların Standart Paket için 3 TL, Standart Plus üyeliği için ise 8 TL`yi gözden çıkarması gerekiyor.

Tivibu servisleri

Seç-İzle

Seç-İzle servisi, kullanıcılara yerli ve yabancı filmler başta olmak üzere, dizilerin, belgesellerin veya eğlence programlarının bulunduğu geniş bir arşive diledikleri zaman ulaşabilmesine olanak veriyor.

Kirala-İzle / Tekrar-İzle

Bu servis ise 50 kuruş ila 3 lira arasındaki bir ücreti ödemek koşuluyla abonelerin daha önce vizyona girmiş ve çok ses getiren sinema filmlerinin Tivibu aracılığıyla izleyebilmesini sağlar. Kiralanan filmler ise filmin kiralanmasından itibaren 24 ila 48 saat içinde tekrar tekrar izlenebilir. Tekrar-İzle servisi ise o hafta kaçırılan dizilerin tekrar izlenebilmesini sağlar.

45 yerli ve 16 yabancı olmak üzere toplamda 61 TV kanalına sahip olan Tivibu, standart çözünürlükte görüntüyü kullanıcılara yansıtır ve böylelikle kullanıcılar, yayınları kesintisiz bir şekilde internet üzerinden izleyebilir.

Tivibu ve kota aşımı tehlikesi

Tivibu`yla ilgili genel olarak göz ardı edilen bir nokta vardır: Kota aşımı tehlikesi… Zira sinema filmlerini ve canlı TV yayınlarını monitörlere taşıyan Tivibu, internet üzerinden bu görüntüleri indirdiğinden bu da abonelerin kotalarının kısa zamanda dolmasına sebep olabilir.

300Kbit/sn ile 1saat kota tüketimi: 132 Mbyte/saat

4GB DSL ile 30 saat, 6GB DSL ile 46 saat Tivibu kullanabilirsiniz.

600 Kbit/sn ile 1saat kota tüketimi: 264 Mbyte/saat

4GB DSL ile 15 saat, 6GB DSL ile 23 saat Tivibu kullanabilirsiniz.

1000 Kbit/sn ile 1 saat kota tüketimi: 439 Mbyte/saat

4GB DSL ile 9 saat, 6GB DSL ile 14 saat Tivibu kullanabilirsiniz.

Diğer bir deyişle, örneğin 4GB kotalı internet aboneliği olan kullanıcıların, kesintisiz olarak 9 saat boyunca Tivibu`yu kullanabilmesi mümkünken, bu sürenin aşılmasıyla birlikte kota aşımı meydana geleceğinden aboneler tarifelerinin çok üstünde bir ücreti ödemek durumunda kalabilir. Bu nedenle özellikle kotalı TTNet abonelerinin Tivibu`yu kullanırken bu noktayı atlamaması gerekiyor.

(Hürriyet)

Benzer yazı eklentisi bulunamadı.
Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri