Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Cep’te para dönemi başladı..
Bu yazı  3600 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Cep telefonu operatörlerinin “ön ödemeli görüşmelerde kontör yerine para birimi uygulaması” bugün itibariyle başladı. Böylece cep telefonlarında kontör devri de sona erdi.İlk TL kartlarını Atatürk Havalimanı’nda satışa sunan Turkcell’in Bireysel Müşterilerden Sorumlu Pazarlama Bölüm Başkanı Burak Sevilengül, bugün itibariyle kontörle ödeme sisteminden TL ile ödeme ve konuşma sistemine geçtiklerini hatırlatarak, “Turkcell olarak 26 milyon müşterimiz için bu geçişi en sağlıklı ve doğru şekilde gerçekleştirmek için her türlü hazırlığı yapmıştık. Çok başarılı bir şekilde bu işlemleri gerçekleştirdik” dedi.


Bütün müşterilerini geçiş öncesinde, kontörlerin TL’ye nasıl çevrileceği ile ilgili haberdar ettiklerini belirten Sevilengül, “TL’ye geçişin en önemli özelliklerinden bir tanesi, müşterilerin artık kendi kullanımlarını daha rahat takip edebilecek olmalarıdır. Müşterilere en iyisini vermek üzere, her konuşmadan sonra sadece kalan bakiye bilgisini değil, o kullanımın miktarını, ücretini ve kalan bakiyeyi her kullanımdan sonra veriyoruz. Bu da müşterilerin harcamalarını daha iyi takip etmelerini sağlayacak” diye konuştu.

KONTÖRDEN TL’YE GEÇİŞTE MERAK EDİLEN 10 SORU

1- Kontörden TL’ye geçiş ne anlama geliyor?

Ön ödemeli hat abonelerinin açık ve net olarak ne kadarlık görüşme yaptığını anlaması için bu sisteme geçiliyor. Aboneler 1 Nisan’dan itibaren hatlarına lira yükleyip, kuruş harcayacaklar. Hesaptan “kontör düşüşü” yerine “lira düşüşü” dönemi başlayacak.

2- Hatlara nasıl ’lira’ yüklenecek. Sistem değişiyor mu?

Kontör yüklemekten hiçbir farkı yok. Daha önceki yükleme yöntemleri aynen geçerli olacak. Geçmişte 100 kontör alınırken, şimdi bunun yerine 20 TL’lik kart satın alınacak. Bunun dışında ayrıca 5 TL ve 10 TL’lik de görüşme süresi alınabilecek.

3- Kontör kartlar piyasadan kalkıyor mu?

Geçiş aşamasında her iki kartların kullanımı sürecek. Bu konuda net bir tarih yok, piyasada bulunan kontör kartları tükenene kadar çift kart kullanımı sürecek. Fakat kontörlü hat telefona yüklendiğinde otomatik olarak sistem bunu lira karşılığına çevirecek.

4- Şu anda hattımda 50 kontör var. Bunlar ne olacak?

Operatörlerin kontör başına dakika başına 20 kuruş üzerinden bunları liraya çevirmesi planlanıyor. Bu durumda abonenin 50 kontörü yerine ilgili hatta 10 lira yüklenecek. Operatörler hiçbir kayıp yaşanmadan kontörleri liraya çevirmek durumunda.

5- Kalan kontör miktarımı öğreniyordum, şimdi neyi öğreneceğim?

Aboneler 1 Nisan’dan itibaren TL cinsinden bakiyelerini görebilecek. Ayrıca SMS, MMS, internet ücretli işlemler sonrası da bakiye hakkında bilgilendirme mesajları gelecek.

6- Kontörden TL’ye geçiş tarife ücretlerini değiştirecek mi, fiyatlarda artış olur mu?

Yeni sistemde tarifeler artık kontör olarak değil lira olarak ücretlendirilecek. Turkcell, Vodafone ve Avea, tarifelerini kontöre dayalı fiyatlandırmadan lira sistemine uyum sağlayacak şekilde güncelleyecek. Turkcell TL’ye uyumlu fiyatlarını internet sitesinde duyurdu. Vodafone ve Avea ise haftanın ilk günlerinde bu fiyatları yayımlayacağını açıkladı.

7- TL’ye geçişte abonenin yapması gereken bir işlem var mı?

Hayır. Sisteme geçişten tamamen operatörler sorumlu. Konuyla ilgili tüm teknik altyapı ve prosedürleri operatörler tamamlayacak.

8- Kontör transferi gibi TL transferi de olacak mı?

Evet. Operatörlerin belirlediği limitler dahilinde transfer yapılacak.

9- Kampanya ve promosyonlardan faydalanabilecek miyim?

Evet, tüm kampanyalar TL’ye çevrilerek abonelere aynen sunulmaya devam edecek.

10- Liralı yeni tarife ve yükleme fiyatlarına vergiler dahil mi, ek vergi ödeyecek miyim?

Yeni sistemde TL ile belirtilen tarife ve kampanya fiyatlarına KDV, ÖİV dahil. Bu yüzden ek vergi yok. Kontörlü sistemdeki fiyat yapısı aynen devam edecek.

Benzer yazı eklentisi bulunamadı.
Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri