Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Ordu’da çay “uzun saçlının yeri”nde içilir..
Bu yazı  3.2810 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Çay aslında Rize’de ziraatta demlenirse damak tadı alınır ve de içilir biliriz ama sadece güzel çay yapmakla ünlenen ve ünlenince de ismini sormaya cesaret edemeyenlerce kısadan ve kestirmeden takılan “uzun saçlı” lakabıyla meşhur olan Nusret Doğan’ın artık saçları ağardı. Uzun saçlılığı, yöreye,töreye şehir görmüşlük özgüveniyle kabul ettirme inadı, babasının hoşgörüsü ile kanıksatan bir usta dalgıç aslında Nusret Doğan.

Sadece dağ suyu ile odun közünde yaptığı Türk kahvesi ve Çay’ı ile tanınıyor. Bölgeye gelen hemen herkesin tanıdığı, bildiği, gelmeyenlerinse adını duyduğu Nusret Doğan, Karadeniz sahilin yolunun tünelle geçilmesine isyan eden işletmelere nispet edercesine şimdi de balık işine el attı.

Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Medreseönü’nde yer alan her gidenin çayından ve Türk kahvesinden etkilendiği, uzun saçlarıyla da hafızalarda kolaylıkla yer edinen Nusret Doğan, uzun saçlarını ağarttı ağartmasına ama evini ve çevresini de aile işletmeciliğine dönüştürdü.

Özel araçlarıyla Ordu’nun ünlü Bolaman virajlarının bulunduğu Perşembe İlçesine bağlı Medreseönü beldesi’ndeki küçücük mekanında kaliteli çay ve Türk kahvesi yapmakla tanınan uzun saçlı Nusret Doğan, tam 37 yıldır saçlarını süpürge yapıp adeta mekanını bugünlere taşırken, haklı bir üne de sahip oldu. Aslında profesyonel balık adam da olan Nusret Doğan, tam bir doğa ve çevre tutkunu. 1970 yılına kadar İstanbul’da yaşamış ve o tarihte Medreseönü’ ne, baba ocağına dönmüş ve bir daha da buradan dışarıya adımını atmamış. Tatil nedir hayatında bilmiyor.

Üç çocuğunu da üniversitelerde okutmuş küçücük mekanında yaptığı çay ve Türk kahvesi ile ama şimdi İngilizce öğretmeni olan kızına mini bir balık evi açmış, düğün hediyesi olarak. Eşinin yaptığı yöresel yemekleri de kızının balık evinde müşterilere ikram ederek farklılığını sergiliyor.Öyle ki burada taze diken uçlarından yapılan kavurma (mulevca) bile yenebiliyor. Odun külünde dağ suyu ile çay ve Türk kahvesini kendisi yapıyor ve buraya gelenlere kızının balık evini öneriyor.

Karadeniz sahil yolu güzergahının tünellerle değiştirilmesi yüzünden Bolaman-Ordu arasındaki 500’ü aşkın esnafın adeta küplere bindiği bu eski yolda sadece morali düzgün olan Nusret Doğan gözüküyor. 60 yaşında ağarmış uzun saçlarıyla dinamizminden bir şey kaybetmemiş Doğan, o ağlayan esnaf arkadaşlarına bir alternatif gösterilmediğinden yakınıyor, “onca insan ekmek yiyordu, yol yukarı çıktı, artık burada in-cin top oynuyor” diyor.

Uzun saçlarıyla adeta bir marka olan Nusret Doğan, kendi işlerinin eskisi kadar olmasa da devam ettiğini, şimdi müşterilere daha fazla zaman ayırabildiğini ve kendisinin bir marka olduğunu ve yol güzergahının değişmesinin kendisini etkilemediğini ifade ediyor. Doğan, bastırdığı kartvizitinde “uzun saçlının yeri- çay,kahvaltı, balık çeşitleri” derken, küçük ama denize nazır manzaralı küçük mekanındaki çevre düzenlemesini de “insana saygı” esasına bağlı kalarak yaptığını söylüyor.

Gitmek isterseniz, Samsun’dan Ordu’ya giderken, Fatsa’yı geçtikten sonra Bolaman’ın içinden devem eden eski yoldan gidilirse 15 kilometre sonra, Medreseönü rampasının hemen üzerinde,yolun solunda.

Ordu’dan samsun yönüne gidilirken de Perşembe’nin içinden devam eden eski yol üzerinde 30 kilometre sonra, yolun sağ tarafında. Özellikle taze balık ve yöresel yemekler için temiz ve dinlendirici bir mekan. Ücretleri de o kadar abartılı değil, hak ettiğini alıyor!

Belki de adını sormaya cesaret edemeyenlerce “uzun saçlı” diye ünlenen Nusret Doğan’ı yakından tanıyanlar, ona bir çok hasleti yakıştırmışlar.


Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri