Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
İzmir’in incisi Çeşme..
Bu yazı  2.6340 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Bazen hoş bir koku bazen güneşin sıcaklığı ve bazen de gecenin karanlığı o yeri ve o anları tekrar gözümüzde canlandırır. Kalbimizde hissettirir. İşte Çeşme böyle bir yer. İster kısa süreliğine gidin ister aylarca kalın, doymanız mümkün değil. Sanki her kavuştuğunuzda büyüyen bir aşk gibi! Türkiye’nin Çanakkale’den sonra en batıdaki noktası olan Çeşme, dünyanın en güzel iklimlerinden birine sahip. Yazın sıcağında rutubetsiz hava hoş bir rüzgarla teninizi okşuyor.

Bir de bunlara termal suları, görülmesi gereken tarihi eserleri, birbirinden güzel plajları ekleyince harika bir tatil için Çeşme’yi seçmekte ortaya yeteri kadar neden çıkıyor. Gece hayatını sevenler, akşam eğlencenin kalbinin attığı kulüplere gidip kendilerini müziğin ritmine bırakabilir, sakin bir tatil geçirmek isteyenler ise eşsiz doğa manzaraları ile başbaşa kalabilir.

Ünlü Girit mutfağı ve lezzet durakları ise kendinize vereceğiniz ödüllerin en güzeli. Güzel bir tatil geçirmek, hayatın yorgunluğunu atmak, enerji depolamak, şifalı sularından yararlanmak ya da sebep her ne olursa olsun bu yazıda Çeşme’yi görmek için bir neden bulacaksınız!

Çeşme’de kalite, farklılık, lezzet ve hizmeti en üst seviyede yaşayacağınız yer Sheraton Çeşme Hotel Resort &Spa. Denizin ve kumun en güzeli, en kalitelisi burada. Ege Denizi’ne doğru uzatılmış özel bungalov tarzı iskelesi ile Ilıca sahilinin üç kilometresine yayılmış konumda. İskele 110 metre uzunluğu ile Çeşme’de bulunan tek iskele. Çeşme Sheraton, belli sürelerde konaklayan müşterilerini, Alitalia, Emirates, Austrian Airlines, KLM ve Lufthansa gibi dünyanın gözde havayollarını kullanarak bugüne kadar Viyana, Prag, Zurih, Milano, Roma, Salzburg, New York, Dubai, Paris, Los Angeles, Las Vegas’dan birinde tatil imkanı sağlamasıyla da dünyada eşsiz! Bu sene ise belli sürelerde konaklayan müşterilerine şeker ve kurban bayramlarında Royal Caribbean (dünyanın en büyük ve lüks gemi filosuna sahip) ile kaçırılmayacak cruise fırsatları sunuyor.

Öyle ki 12 gece konaklayan misafirlere Kurban Bayramı’nda 7 gece 8 gün Karayipler, 8 gece konaklayanlara 5 gece 6 gün Kanarya Adaları var. Böyle kârlı bir yaz tatili planlıyorsanız mutlaka otelin web sitesine girin ve promosyonları detaylı inceleyin. Ayrıca onuncu yılını kutlayan Sheraton Çeşme’de yaz tatili için rezervasyon yaptıran herkese Las Vegas, Los Angeles, Paris tatili ve Lufthansa ile gidiş dönüş uçak biletleri hediye. Sheraton Çeşme’de 3 bin 500 metrekare üzerine kurulu Botanica Thermal SPA Merkezi’nde bütün kışın ve hatta hayatın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Thai Evleri’nde tamamı özel seçilmiş Balili masözlerin büyüleyici masajlarından, aroma terapilerinden faydalanabilirsiniz. Otelin Termal havuzları dünyanın en şifalı suları arasında yer alıyor. Eğer öyle bir yer olsun ki kimseyi görmeyeyim, ailemle, sevgilimle başbaşa olayım, otele geldiğim bile gözükmesin diyorsanız bu otelde o da mümkün… Hatta ünlü ve zenginlerin 850 metrekare özel konumlu ve havuzlu penthouse dairelere helikopter pistinden geçiş yaparak bu otelde sık sık konaklamaktadır.

Çeşme’nin batısında bulunan Alaçatı, sörf açısından dünyanın yedi önemli parkuru arasında yer alıyor. İlginç coğrafyasının yanında, mimarisi, yetiştirdiği ürünleri ve zengin termal kaynakları dikkat çekiyor. Şık kafe ve restoranlarda güzel yemekler yemek, arnavut kaldırımı döşeli daracık sokaklarda nostaljik bir yolculuğa çıkmak için gidilmesi gereken yerler arasında…

Alaçatı merkezde sekiz yıldır hizmet veren Tuval Restaurant Cafe Bar’ın sokağa taşan masalarında oturmak için sıraya giriliyor. Tuval’in soslu bonfilesi çok meşhur. Yöresel sakızlı muhallebi ve Tuval’e özgü elmalı baklava muhakkak tadılması gereken lezzetlerin başında geliyor.

Benzer yazı eklentisi bulunamadı.
Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri