Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Müfredatı Gençler Belirleyecek
Bu yazı  5920 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Kıymetli dostlarım, yeni sezonda da herkese huzur, sağlık ve akabinde başarılı bir yıl diliyorum. Gündeme dair izlenimlerime başlamadan önce kardeşim ve eşlerinin dünyalar tatlısı bir kızı oldu. Dolayısıyla bana da amcalık makamı sonunda ulaştı. Ömrün güzel olsun Arya’m, ailenle huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir ömür geçiresin inşallah, vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olasın. Akabinde Ürküt ailesinin ve bizim de çok sevdiğimiz Alieren’imizin de doğum gününü yürekten kutluyorum. Nice güzel yaşların olsun sevdiklerinle. Ömrün güzel olsun yakışıklı.

Bu sezonda ülke gündeminin ardı arkası kesilmezken dostlarım gerek spor alanında gururlandıran Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı’mız, eğitim alanında radikal değişiklikler (sınav alanlarında ve müfredatta), gerekse sınır ötesi operasyon ve savaş hazırlıklarımız derken bizi gururlandıran ve gündeme yeterince taşınmayan 1992’den bu yana dünyada gerçekleşen çok önemli bir yarışmadan bahsetmeyi düşünüyorum bu makalemde kıymetli dostlarım.

FIRST Robotics Competition FIRST Vakfı tarafından her sene lise öğrencileri için düzenlenen uluslararası bir robotik yarışmasıdır. Takımlar, her yıl bir tema çerçevesinde belirli hedeflere top atma, tırmanma, tahterevallide dengede durabilme gibi görevlerin üstesinden gelebilen robotlar yapmaya çalışırlar. Yarışma teması her sene FIRST Vakfı tarafından belirlenir. FIRST Vakfı, takımlara robotlarında kullanmak üzere belirli parçalar sağlar, ancak takımlar yarışma kurallarına uydukları sürece farklı parçalar üretmekte ve kullanmakta serbesttirler. Yeni tema her yılın Ocak ayının başında açıklanır, bu tarihten itibaren takımların otonom görevler yapabilen ve uzaktan kontrol edilebilen robotlarını tamamlamak için altı haftaları vardır.

İlk FRC 1992’de New Hempshire’de bir spor salonunda 28 takımın katılımı ile gerçekleşmiştir. 2016 sezonunda ise FRC’i 17 ülkeden 5000 takıma ve 70.000 lise öğrencisine ulaşmayı başarmıştır. FRC’de şu ana kadar temsil edilmiş ülkeler ABD, Kanada, İsrail, Meksika, Avustralya, Türkiye, Çin, Brezilya, Şili, Dominik Cumhuriyeti, Hollanda, Şili, İngiltere, Tayvan, Singapur ve BAE’dir.

Bu sezonda ülkemizde gerçekleşecek yarışma aşağıda ifade ettiğim gibi olacaktır. Kaçırmamanızda yarar var dostlarım.

Turnuva

Off-Season Turnuvası Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 2-4 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleşecektir. Takımlar 3 gün boyunca yaklaşık sabah 8/akşam 8 yarışma alanında bulunacaklardır. İlk gün kurulum ve antrenman günü, son iki gün ise gerçek tur ve eleme maçları yapılacaktır.

Yarışmanın amacı olabildiğince çok öğrenciye FIRST Robotics Competition ve sponsorları tanıtmaktır. Yarışma; matematik, bilim, teknoloji ve mühendislik eğitimini öğrencilere ilk elden bir deneyim yaşatarak geliştirmektir. FIRST takımları içerisinde yer alan öğrenciler okulda daha iyi olmakta ve üniversiteye daha yüksek sayılarda girmektedir.

Bu sene üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Off-Season turnuvasıyla bu sene daha fazla öğrenci ve sponsora ulaşmayı hedefliyoruz. Bu turnuva resmi bir FIRST turnuvası değildir ancak ona olabildiğince yakındır.

Katılım Kriterleri

•Turnuvaya takım olarak katılabilmek için aşağıdaki kriterlere sahip olunmalıdır:
•Takımların 9.-12. Sınıf arası en az 5 öğrenciden ve bir yetişkin mentordan oluşması
•Her takımın gerekli zaman aralığında robot yapmak için kullanabileceği bir alana sahip olması
•Her takımın 6 haftalık yoğun bir periyoda hazır olması, takımların robotlarını tasarlamak, inşa etmek, programlamak ve denemek için toplamda sadece 6 haftası var.
•Takımların etkinliğe kayıt, parçalar, alan ve ulaşım masrafları için sponsor bulması
•Takımların robot yapmak için gereken tüm parçalara ve aletlere sahip olması
Off-Season etkinliğinde oynanacak olan oyunun açıklanması Kickoff etkinliğinde gerçekleşecektir. Kickoff tarihi Ağustos’ta yayınlanacaktır. Tüm takımlar Kickoff etkinliğine davetlidir. Kit of Parts’ı satın alan yeni takımlar Kit of Parts’ı Kickoff’ta teslim alabilecektir.

Katılım Ücreti

500TL – Veteran ve Ortak Rookie-Veteran takım kayıt ücretidir. Kit of Parts verilmeyecektir.
2500TL – Rookie takımlar için kayıt ücretidir. Kit of Parts verilecektir.
NOT: Bu tutarlar sadece Off-Season etkinliği için belirlenen fiyatlardır.
•Resmi FIRST Robotics Competition kayıt ücreti bu tutarların çok üzerindedir.
•Resmi kayıt ücreti ilk yıl için 6000$ sonraki her yıl için 5000$ olarak FIRST tarafından belirlenmiştir.

Diğer Bilgiler

Kayıtlar ‘önce gelen kayıt olur’ ilkesine göre gerçekleşir. Bu nedenle önce kayıt olmak yarışmaya katılabilme şansınızı artırır.
Rookie ve Joint Rookie-Veteran takım kayıtları 24 Mayıstan 5 Ekime kadar açıktır.
Veteran Takım kayıtlar 1 Eylülden 5 Ekime kadar açıktır.
6 Ekim 2017 13:00-19:00  Akatlar Kültür Merkezi, Beşiktaş – Off-Season Kickoff
19 Kasım 2017 – Robot Paketleme Günü (Bag and Tag day)
2-4 Aralık 2017  Ülker Spor ve Etkinlik Salonu – 2017 Turkish Robotics Off-Season

Hüseyin Bora Çelik, Tarih Öğretmeni

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri