Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Bir Asırlık Öykü
Bu yazı  1.0180 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Özgür Büyüktanır, muhteşem bir insan ve baba. Kendisini Kuşadası’nda düzenlenen, Yerel yazarlar Şenliğinde tanıdım. Yaşadığı ve hayatını etkileyen acı bir olayın ardından, kendini Kars’ın Kağızman İlçesindeki Şehit Taner Seloğlu Ortaokulu‘nda bir kütüphane kurmaya adamış durumda. Onu bu çabasında desteklemenin hepimizin görevi olduğu inancıyla sözü ona bırakıyorum.

Evladımız Aras Büyüktanır’ın anısına

Aras, 1 Nisan 2014 tarihinde dünyaya geldi. Upuzun kirpikleri, simsiyah gözleri vardı. Bir görenin bir kere daha bakmaya kıyamadığı bir bebekti. Gülümsediğinde sağ yanağındaki gamzesi güzelliğine güzellik katardı. İki yaşına kadar sağlıklıydı.

Yürüyen, oynayan bir çocuktu. Ne olduysa, iki yaşına girmesiyle birlikte oldu. Yavaş yavaş hayati fonksiyonlarını kaybetmeye başladı. Önce yürümede dengesizlik, sonra konuşması, daha sonra diğer uzuvlarını etkisi altına aldı bu illet.

Bu süreçte birçok doktora, birçok hastaneye gittik. Yurtdışında doktorlarla, kliniklerle görüştük. Fakat hiçbir yerden bize olumlu dönüş olmadı. Uzun uğraşlar sonucunda Adnan Menderes Üniversitesi, çocuk Nöroloji Prof. Dr. Ayşe Fahriye Tosun Hanımın uğraşları ve azmi ile dünya tıp literatürüne girmemiş bir hastalık tanısı konuldu. Bu hastalık “BATTEN-NCL” olarak bilinen, Fakat kendi içinde ise ayrı tiplere ayrılan bir tür nörolojik hastalık TİP 14 denildi. Bu hastalık için tedavisi olmayan ve ölümcül hastalık teşhisi konuldu. Türkçesi “Beyincik Erimesi” diye biliniyormuş. Hiç umudumuzu kaybetmedik. Aşılması gereken ne kadar engel varsa, gitmeye ve aşmaya kararlıydık.

Bu sürede kendimizi nasıl anlatabiliriz diye düşündük. En güzel anlatım olarak kitap yazmayı seçtim. Okumayı sevsem de, yazı yazmanın ne kadar zor olduğunu biliyordum. Aras’ın tedavi masrafları beni çok zorluyordu. Yazmaya başladığımda, kendimi tarihin tozlu raflarında buldum. 1914 te Kars, Rus işgalinde tam 40 yıl kalmış. Bir Osmanlı Türk Köyünden başlayıp, günümüze kadar uzanan yaşanmış, dram dolu, beş kuşağın çaresizlik içinde çare arayanların hikayesini yazdım.

Kitabıma BİR ASIRLIK ÖYKÜ adını verdim. Kısa sürede kitap sosyal medya aracılığıyla paylaşılarak yüzlerce insana ulaştı. Biz tam artık Aras bundan sonra daha iyi bir yatakta, pusette, daha iyi solunum cihazları ile yaşayacak sevincini yaşarken, maalesef Aras 3 Martı 4 Marta bağlayan gece yaşama veda etmesiyle yıkıldık (2018).

Yüzlerce insanın katıldığı bir cenaze töreni oldu. Taziye mektupları aldık. Bu kadar sempati duyulan oğlumuzun adı hep yaşasın istedim. Yaşadıklarımızın bir filme aktarılması için çalışmalar başlattım. Bir muhatap bulamadım. Hiçbir maddi beklentim olmadığından bahsettim. Kendi payıma düşecek ne varsa engelli, hasta çocuklar için kullanılsın istedim.

Ama olmadı. Sonra bir kanalda bu hastalığı ve bizim yaşantımızın benzerinin dizi yapıldığını gördüm. Farkındalık yapılması adına sevindim. Fakat bu dizinin konusunun yurtdışından alınmış olarak yansıtılması canımı çok yaktı.

Şimdi Aras’ın adını ölümsüzleştirmek için Kars Kağızman Kötek Köyü Ortaokulu‘nda bir kütüphane kurduk. Aras yaşarken olduğu gibi hayatını kaybettikten sonra da, yüzlerce, binlerce insan bu kütüphaneye kitap göndermeye başladı. Bu da bizi mutlu etti. Çünkü biz onlardan sadece kitap değil, sevgi, dostluk, umut, dayanışma ve kardeşlikte göndersinler istemiştik. Bunu fazlası ile yaptılar.

Bu konuda bize destek olan Facebook Kitap Devr-i Ümran, Kitap Dostları, Kitap Çılgınları, Hayal Gemisi Grupları, İnstegram Kitap Gagırtısı, Pınar Öztürk, Haluk Levent ve Ahbab ‘a, Kuşadası Belediye başkanı Özer Kayalı‘ya, Kuşadası yerel yazarlarına, Zeren Dağdeviren‘e, Kötek Köyü Yardımlaşma Derneği’ne, Kitap gönderen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Özgür Büyüktanır.

ARAS BEBEK…
Kalplerimizde yaşayacak, sevgimiz de büyüyeceksin. Mekanın Cennet olsun. Zeren Dağdeviren.

İletişim adresi: Erdal Büyüktanır, Şehit Taner Seloğlu Ortaokulu Kağızman Kars, Tel 05358296974

2 yorum
  • avatar MAHMUT TAYLAN TÜFEK
    21 Kasım 2018
    #1

    BU OLAY KARŞISINDA ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL ÖZGÜR KARDEŞİME BAŞSAĞLIĞI DİLERKEN ARAS BEBEK SEN BİR MELEK OLARAK CENNETTE OLDUĞUNDAN KESİN OLARAK EMİNİM ORADAN BABANI KORU VE ONA YARDIMCI OLMANI SENDEN RİCA EDİYORUM ŞAHSEN SERT GÖRÜNÜŞLÜ AMA ÇOK DUYGUSAL BİR İNSAN OLARAK ŞU ANDA AĞLAYARAK BU KELİMELERİ YAZARKEN SENDEN BİR TEK ŞEY RİCA EDECEĞİM BABANI CENNETTEN DAİMA KORU OLDU MU GÜZEL MELEĞİM

  • avatar MAHMUT TAYLAN TÜFEK
    22 Kasım 2018
    #2

    ÖNCE ÖZGÜR KARDEŞİME BAŞIN SAĞOLSUN DERKEN ARAS BEBEĞİMİZE DE ALLAH TAN RAHMET DİLER MEKANI CENNET OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİRİM SİZE DE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM YAZAR KARDEŞİM ZEREN HANIM BİZLERİ ZAMAN ZAMAN AĞLATAN YAZILARINIZIN DEVAMINI VE BAŞARILARINIZIN DAİM OLMASINI YÜCE MEVLAMDAN RİCA EDERİM





        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri