Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Milli piyade tüfeği seri üretime hazır..
Bu yazı  6160 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

TSK'YA ALINACAK YENİ MODERN PİYADE TÜFEKLERİNİN ÜRETİMİ 30 AYDA TAMAMLANACAĞI AÇIKLANIRKEN, SİLAHLI KUVVETLERİ'NE KAZANDIRILACAK YENİ SİLAHLAR TANITILDI. (VELİ YILMAZ/KIRIKKALE-İHA)

Milli modern piyade tüfeğinin “tasarım ve geliştirme“ sözleşmesi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu(MKEK), alt yüklenici sözleşmesi ise MKEK ile Kalekalıp Makina Kalıp Sanayi AŞ arasında imzalandı.Geçtiğimiz haftalarda atışlarda üstün başarıl elde edildiği belirtilen milli piyade tüfeği, önümüzdeki yıllarda piyadelerin elinde görülmeye başlanacak.

TSK için HK 416`nin Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından tasarlanmış bir piyade tüfeği olduğunu belirten yetkililer, “Türkiye`nin ilk ulusal tüfeğidir. Standart olarak TSK`nin kullandığı G3`ün yerini alması planlanmaktadır. Terör örgütlerinin de kullandığı AK-47`ye karşılık büyük bir üstünlük sağlayacağı öngörülmüştür.” dedi Tüfeğin diğer birçok piyade tüfeklerinden daha hafif olduğunu ifade eden yetkililer, “Tüfek, 2,60 kilogram ağırlığında ve 7,62 milimetre NATO mühimmatı kullanır. Etkili menzili silahın versiyonunun namlu uzunluğuna göre 200-750 metredir. Tüfek modüler bir kundağa entegre edilmiş kızak sisteme sahiptir. M1913 piccatiny rail sistemi ile uyumlu olan bütün aksesuarlar eklenebilir veya çıkartılabilir. Kullanıcıya göre 6 kat uzatmalı dipçik, sessiz kurma sistemi ve kilitlemeli bir mekanizmaya sahiptir. Mekanizmasında HK G36`nın patentli gaz sistemi kullanılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Amerikan ordusunun standard piyade tüfeği M4 tüfeklerinin fazla ısınma problemi gaz piston sistemi ile çözüldüğünü açıklayan yetkililer, “M4, tam otomatik modda tüm şarjör bitirilince dokunulmaz hale gelecek derecede ısınmasına rağmen milli tüfek gövdesi çıplak elle dokunulacak kadar soğuk kalır.” diye konuştu.

MKEK Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu ise kurumun gelişmesi ve bugünkü konumundan daha ileri düzeylerde olması için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Önsipahioğlu, kurum ile Milli Savunma Bakanlığı, SSM ve Kalekalıp AŞ arasında yapılan sözleşme ile yapımı gerçekleştirilecek olan “milli modern piyade tüfeğinin“ ilk aşamada 50 adet, daha sonraki 30 aylık aşamada ise 200 adet üretileceğini bildirdi.

Tüfeğin tamamen yerli imkanlarla imal edileceğini kaydeden Önsipahioğlu, 30 ayda yapılacak tüfekle Türk Silahlı Kuvvetleri`nin eğitim ve muharebe alanında çok etkili olacağını kaydetti.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, geçtiğimiz sene MKE Kurumu`nun Kırıkkale`deki sosyal tesislerinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, savunma sanayinde önemli bir aşamanın yaşandığı bugünün tarihi bir gün olduğunu belirtmişti.

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri