Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Şehitlerimiz varken konser bizim neyimize !
Bu yazı  6230 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Siz sevgili okurlarımdan bir süreliğine ayrı kaldım. Şimdi hasret bitti, tekrar beraberiz. Okuyucularımla olan beraberliğim onların bana verdiği ilham ve destekle katlanarak, çoğalarak devam edecektir. Ele alınacak o kadar çok konu var ki, gündem o kadar dolu ki, sizler de farkındasınız. Bundan böyle farkındalığımız, fark yaratacaktır.

91 günde 85 şehit verdiğimiz, terörün tırmandığı, acımızın yürekleri dağladığı, anaların ağıtlarıyla yeri göğü inlettiği evlat acılarıyla kavrulduğu bu acılı günümüzde konserini iptal etmeyen Sezen Aksu’yu ve konsere koşar adımlarla giden halkımızı da kınıyorum. Belki siz de kendi açınızdan haklısınız, ekmek kavganızın peşindesiniz ama zamanlama yanlış.

Kimse size konser vermeyin, halkımıza da konsere gitmeyin demiyor. Keşke bir gün, sadece bir gün sonra verseydiniz konserinizi. Ben şahsım adıma çok üzüldüm, incindim, kırıldım kahroldum. Ben böyle düşünüyorsam, peki evlerine ateş düşen, evlatlarını kaybeden şehit aileleri neler hissetti hiç düşündünüz mü?

“Hayırdır ne oldu, müziksiz mi kaldınız” diyeceğim ama HAYIR dediğinizi duyar gibiyim. Üzülmediğinizi söyleyemem elbette, çok üzülmüşsünüzdür. Kimisi gözyaşlarını dışarı akıtır hıçkıra hıçkıra ağlar, kimisi de içine atar, sesini kimse duymaz. Sizin de öyle oldu sanırım.

Yaşanan terör olayları sonrasında şehit olan askerlerimiz adına yazdığı ve ilk kez seslendirdiği “Tanrının Gözyaşları” şarkısını okuduktan sonra halka dönüp; “Ben kendimi suçlu hissediyorum hem de çok, öyle ya da böyle bu suça hepimiz bulaştık” dedi. Evet bulaştınız güzel söylüyorsunuz da, keşke bu sözünüzün ardından konserinizi iptal etseydiniz. Sizin gibi değerli halkın sevdiği ve değer verdiği bir sanatçının bunu düşünememiş olmasına aklım almıyor.

Konserinizi iptal etmiş olsaydınız size olan saygım bir kat daha artmış olacaktı. Konseri iptal etmeyerek kendinizce bir cesaret örneği belki de karşı tarafa “Yıkılmadık ayaktayız” mesajını vermeye çalıştınız ama ben bunu da kabul etmiyorum. Şehitlerimiz bizlerin evlatları, canları var mı daha ötesi.

Hadi kendinize saygınız yok diyelim peki şehitlerimize de mi, şehitlerimizin ailelerine de mi saygınız yok? Bakıyorum da ne kadar kendini bilmez, saygısız bir toplum olduk. Kediniz, köpeğiniz ölse arkasından aylarca yasını tutar, ağlarsınız. Unutmayın ölen ne kedi, ne de köpek.

Vatanımı, bayrağımı, halkımın refahını huzurunu sağlayan, gerektiğinde canını hiçe sayacak kadar onurlu, şerefli Türk Askerlerim, Mehmetçiklerim, Rütbelilerim onlar. Türkiye’min kahramanları, anaların kınalı kuzuları onlar.

3 yorum
  • avatar Ekrem ÖRSOĞLU
    10 Eylül 2012
    #1

    Annelik gibi Kutsal bir göreviniz nedeniyle, bir süredir ayrı kaldığınız köşenize yeniden dönerek, okurlarınızla buluşmanız, benim gibi okurlarınızıda sevindirdiği inancındayım. Bu yayın döneminde gereğini hakkı ile yerine getirmeniz dileğiyle, başarılar dilerim. Sevgiyle kalın, Ekrem ÖRSOĞLU

  • avatar Celal Yalçın
    10 Eylül 2012
    #2

    İnsan duyarlılığı; anlatılanları, yaşanaları içinde yaşamakdır. Kendini acıyı yaşayan ana,baba,bacı,kardeş yerine koymaktır. Kendinizden sadece biri vurulsaydı, parçalansaydı o şarkıları söyleyebilecek veya tempo tutarak dinleyebilecekmiydiniz ? Elbette herşeyi yapmakta hürsünüz , bana da danışacak değilsiniz. Benim sizler için düşündüğüm topluma kendini kabul ettirmiş , gönüllerde taht kurmuşların duyarlılığını göstemenizdi. En azından benim gibi düşünenlerin beklentisiydi. Bu; bugün içindi ,yarın bunlar yine olacak . İşte o zaman sizi en önde duyarlılığınızı seslendirirken ,şehitlerimizin ruhunu şad ederken yangın düşmüş anaların acısını paylaşırken görebilmektir. Zaman geçti diye düşünmeyin önümüzde toplumsal duyarlılıkla geçireceğimiz bir ömür var.

  • avatar Hüseyin Gelici
    25 Ekim 2015
    #3

    Kurucusu ve başkanı olduğum sanat merkezinin hazırlayıp sahneye koyacağı tüm programları 2 ay boyunca erteledik tüm üye katılımcılar bu konuda tam destek verdi bu nedenle hiç bir yerimiz eksilmedi.içimizde yaşadığımız bu acı varken konser neymiş müzik neymiş dedik yapmadık erteledik geçtiğimiz cuma günü bir mini konser verdik adına da Cumhuriyet sevdalıları dedik buruk ta olsa acılı yüreklere bir nebze su serpmekti amacımız. Tanrıdan şehitlerimize rahmet diliyoruz yakınlarınada sabırlar.Ülkeme barış ve huzur dolu bir gelecek temenni ediyorum.





        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri