Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Yeni Bir Yıla Girerken..!
Bu yazı  9350 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

2014 yılına veda ederken, bizleri üzen, mutlu eden olayları ayrıntılı olarak yazmam, satırlara sığdırmam olanaksız gibi geldi bana. Yine de bir iki cümle ile hatırlatmak istedim; Ölümleriyle bizleri üzen değerleri, görevi başında şehit olan asker ve polislerimiz, Soma’da ve diğer beldelerimizde kaybettiğimiz madenciler, bilim adamları, sanatçılar, basın mensupları ve niceleri…

Hastalanıp bizi endişelendiren, tanıdık, tanımadık tüm şifa bekleyen insanlar.. Evlenenler, doğanlar, mutluluklarını paylaştıklarımız.. Dünyada yaşanan doğal afetler, savaşlar ve bir çok üzücü olaylar.. Bütün bu yaşananları düşünürsek, bizi mutlu edecek en ufak bir nedenin, ne kadar önemli olduğunu anlarız, ya da anlamalıyız.

Her yıl eski yıla güle güle derken, yeni yıla ümit, neşe ve beklentilerle gireriz. Dilerim herkesin ümitleri, beklentileri gerçek olsun. Ben de 2014 yılına veda ederken 2014 yılında ağustos ayında kaybettiğim sevgili dostum Yalçın Otağı anmadan yapamadım.

Eşi Lale Belkıs’la 40 yılı aşan bir beraberlik, geçen bu uzun süreçte sevgi, neşe, hüzün, dostluk, yokluk, varlık, hepsi birlikte paylaşılmış ve bir gün gözlerinin içine baka baka “sanki özür diler gibi” Lale Belkıs’ına veda etmişti Yalçın Otağ.

Türkiye’nin en önemli komedyenlerinden biri olan Yalçın Otağ, 65, 70 ve 80’li yılların unutulmaz güldürü ustasıydı. Özellikle Sn Süleyman Demirel tiplemeleriyle, çaldığı bağlama, ud, akerdeon, piyano gibi enstrüman, yazdığı parodiler ve bestelerle unutamadığım bir ustaydı.

Tiyatro, müzikal, dizi ve filmlerde rol almış bir sanatçıydı. Son yıllarda yakalandığı hastalık onu çok üzmüştü. Karaciğer yetmezliği nedeniyle Marmaris’te tedavi gördüğü hastanede vefat eden *Yalçın Otağı’nın naaşı Datça’da defnedildi. Eşi Lale Belkıs’ın ilgisi ona moral kaynağı olsa da, yenemediler o acımasız illeti, çıkaramadılar hayatlarından.

Altı, yedi yıl önce kaleme aldığı, “Hey gidi günler hey” adını verdiği kitabında anılarını yazmıştı. Ben de “hey gidi koca çınar hey”, mekanın cennet olsun, ruhun huzur bulsun diyerek veda ediyorum ona.

Her gününüz dünden daha iyi olsun. Zeren Dağdeviren.

  • Bu yazı ayrıca HÜRRİYETte de yayımlanmıştır..

* Yalçın Otağ, 23 Mart 1936 ve 15 Ağustos 2014 tarihleri arasında yaşadı. 1980’li yılların başında Şan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tiyatrokare ile tiyatro sahnesine adım atmıştı. Ercan Bostancıoğlu ile birlikte, “Ateş Böcekleri” adını verdikleri grupta yer aldı. Zeki Müren, Bülent Ersoy, Behiye Aksoy, Gönül Yazar, Neşe Karaböcek, Gülden Karaböcek, Emel Sayın gibi assolistlerle birlikte çalışmıştı.

lale-ve-yalcin

yalcin-otag

ates-bocegi-erol-evgin

lale-belkis

2 yorum
  • avatar Utku Uluer
    30 Aralık 2014
    #1

    Eline sağlık anne

  • avatar Funda Uluer
    02 Ocak 2015
    #2

    Çok güzel olmuş. Gerçekten yitirdiklerimizi hatırlamak ve hatıralarına bir gülümseme göndermek güzel olmuş.





        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri