Logo
Dark Light
Bumerang - Yazarkafe
Kapalı Böbrek Taşı Ameliyatımı oldum
Bu yazı  8840 kere görüntülenmiş olup, YAZARın kendi görüşlerini ifade eder...

Uzun süredir acısını çektiğim böbrek taşı sorunumdan bu gün adeta kurtuldum. Öyle ki, yanımda sürekli enjektör ve ağrı kesici iğnelerle dolaşıyordum. Üç günde bir acil servislere koşuyordum. Vücut taş yapmış, her geçen gün büyüyor ve çekilmez hal almıştı. Birkaç kez taş kırma ünitesine girdim ama bir türlü kırılamadı. Doktoruma yalvardım, ne yapmamız gerekiyorsa o yöntemi uygulayalım diye.

Böbrek taşı düşürmede sorun yaşayan ve taş kırma yöntemleri üç defa denenip sonuç alınamayan hastalarda ameliyat zorunlu hale gelmiş demektir. Taş kırma ile çözülemeyen sorunlarda genelde taşı kırılmayan kısımda olması veya taşın çok büyük olması gibi nedenler olabiliyor. Benimkisi tam böbrekte değil, böbrek ağzında kalmış 12mm bir taş. Taştan çok kirpiye benziyor. Onun hareket etmesi ne demek, bulunduğu yeri yırtması adeta.

Böbrek taşı ameliyatı da birden çok yöntem ile yapılabiliyor. Bunlar biraz doktorun tercihine biraz da size kalmış demektir. Fakat ideal yöntemler ideal hastalarda kullanıldığından sorunsuz bir şekilde ameliyat başarı ile yapılarak hastanın sağlığına kavuşması sağlanabilir. Kapalı böbrek taşı ameliyatı benim doktorumla ortak tercih ettiğimiz yöntem oldu. Açık ameliyata gerek kalmadan başarılı bir şekilde onu da atlattık.

Bugün, Özel Muğla Yücelen Hastanesi’ne yatışım yapıldı, tetkikler uygun olduğundan saat 12:50 de başlayıp 15:00 gibi başarılı olarak operasyon sona erdi. Narkozun etkisinden ilerleyen saatlerde çıktım ve leyla gibi oldum. Benden çıkan taşı hatıra olarak saklayacağım. Umarım vücut tekrar taş yapmaz. Bu acıyı çekenleri çok iyi anlıyorum ve acil şifalar diliyorum.

Başta doktorum Op. Dr. Halil İbrahim Kahraman beye, Armağan beye, narkoz uzmanına, hemşire hanımlara diğer yardımcı elemanlara, bizzat hastanede beni ziyarete gelenlere, imkan olmayıp gelemeyen ama yanımızda olduklarını her vesile ile bizlere hissettirenlere sonsuz teşekkürlerimi sunarım… Eser Ürküt.

halil-ibrahim-kahraman

eser-necibe-irgat

Kapalı (Perkütan Nefrolitotomi) Böbrek Taşı Ameliyatı yöntemi açık yönteme nazaran daha başarılı ameliyatlardır. Hastanın sırt bölgesinden girilerek ameliyat yapılır. Ortalama bir cm lik bir delikten bir iğne ile böbreğe ulaşılarak ameliyat yapılır. Endoskopik cihazlar ile işlem yapılır. Böbreğe ulaşacak bir kanal ile taşlar böbrek içerisinden yerleştirilen kanaldan geçecek kadar küçültülür. Bu taşlar sonrasında cihaz ile çekilerek ameliyat tamamlanır. Hasta taşlarından kurtulur. Her ameliyatta olduğu gibi kapalı böbrek taşı ameliyatında da riskler vardır. Fakat bunlar çok büyük oranda değil, aslında çok az bir insanın yağmurlu bir havada kafasına yıldırım düşmesi gibi ihtimallerden bahsediyoruz. pek tabi ki bazı hastaların kendine özel rahatsızlıkları ve özel hastalıkları ameliyat öncesinde tespit edilmeden ameliyat edilmez. Yoksa bu ihtimal geçerli sayılmayacaktır. İşlem sonrasından Sırt bölgesindeki açılan deliğe drenaj tüpü uygulaması yapılır. Bu da kan ve idrarı dışarıya tahliye etmek için kullanılan bir yöntemdir. İlerleyen dönemlerde bu drenaj tüpü bazı tetkikler yapılmasının ardından çekilerek işlem bitirilir.

Bu yazı için bir yorum yap..




        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazı ve yorumlar hiçbir şekilde sitemizin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Bunlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                

Eser Ürküt   Eser ÜRKÜT   eser@egehaberleri.net

 

12 Mart 2023

Viktorya, Seyşeller — Lider kripto türevleri borsası ve Copy Trade platformu olan Bitget, dünya çapında milyonlarca trader tarafından kullanılan bir... devamını oku

 

Zeren Dağdeviren

 

 

  Zeren DAĞDEVİREN   zeren@egehaberleri.net

 

30 Eylül 2020

Merhaba, 2020 Yazına veda ettiğimiz bu günlerde, sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her yaz genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Antik şehirleri ve ilgimi çeke... devamını oku

 

Hüseyin Bora Çelik

 

 

  Hüseyin Bora ÇELİK   hboracelik@gmail.com

 

Saadete kutlu yürüyüş (1. Bölüm) Rüyaların tılsımına hepimiz elbet inanırız, iyiye veya kötüye yorarız zaman zaman; Bazen “hayırdır inşallah” diyip birkaç gün etkisinde ka... devamını oku

 

Merve Küçük

 

 

  Merve KÜÇÜK   mrv.kck1323@gmail.com

 

 

Aslıhan Uğur

 

 

  Aslıhan UĞUR   aslihanugur81@hotmail.com

 

Ekrem Örsoğlu

 

 

  Ekrem ÖRSOĞLU   zeus@egehaberleri.net

 

Mahmut Taylan Tüfek

 

 

  Mahmut Taylan TÜFEK   mtaylan.tufek@gmail.com

 

18 Nisan 2018

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar tanıyoruz bunu bilmeden onun hakkında yapılan konuşmalar doğru değildir. Benc... devamı

Melahat Erten Tekeşin

 

 

  Melahat Erten TEKEŞİN   melahattekesin@gmail.com

 

Süleyman Türkoğlu

 

 

  Süleyman TÜRKOĞLU   suleymanturkoglu333@gmail.com

 

 

Ege Haberleri